zdravim

snazim sa nastavit optimalne burts rezim, aj sa mi zda ze to funguje, ale potreboval by som poradit, pripadne skontrolovat ci to mam dobre.

Mam 1,5 Mbit linku a na nej asi 25 userov. Kazdy ma rychlost 512 Kbit.

Nikto nema urcenu minimalnu rychlost, len maximalnu.

Ako to riesit? Dst. limit v manglovani downloadu ip adresy alebo pri QT pri priradovani rychlosti ip adrese.

Dam sem aj obrazky oboch pripadov aby sme sa lepsie chapali... A pozrite sa na to ci je to dobre nastavene alebo nie... Nieco som odkukal aj z par demo uctov :-)

nastavenie burst pri mangovali v dst. limit

nastavenie burst pri QT

ZDORAZNUJEM ZE KAZDY MA MAT MAXIMALNU RYCHLOST 512KBIT. Ako podla vas optimalne nastavit konkretne parametre pri tejto rychlosti?

no robil som par testov... nejak sa mi nepozdava burst v dst. limit, ale zato celkom fajn je burst v QT. Urcite kazdy pozna DU Meter programik, ktory vam ukaze pekne v grafe nakolko sa vyuziva u vas upload a download. Tak pomocou neho som si urobil par krat primitivny test. Zacal som stahovat zo zapnutym burstom v QT jeden subor z netu, potom som burst vypol a zacal som tahat dalsi subor z netu. Toto som opakoval niekolko krat a v grafe mi ukazal krasne rychlosti... prikladam obrazok:

neviem preco, ale pri burste pouzitom pri dst. limit pri manglovani sa mi stavalo, ze to zacalo tahat plnou rychlostu linky, aj ked tam limit v QT bol dany... a stavalo sa mi to casto.

Priklad: mam linku 512, zacalo tahat okolo 800-900. Potom kleslo na 512 tak ako ma... a pomaly ale isto zacala narastat rychlost na full. Cele narastanie rychlosti trvalo asi 20sek.

Kde tam je chyba?

Ozvi se mi na icq, email apod. Podivam se ti na to. Popr. dej sem svuj demo ucet.

Ozvi se mi na icq, email apod. Podivam se ti na to. Popr. dej sem svuj demo ucet.

hned ti poslem moje demo v sukromnej sprave... ale preco je lepsie dst. limit? mne sa celkom pozdaval tento druhy burst...

hned ti poslem moje demo v sukromnej sprave... ale preco je lepsie dst. limit? mne sa celkom pozdaval tento druhy burst...

Proc je lepsi dst limit? Protoze si definujes dve rychlosti pro download. Prvni bude definovat rychlost jakou muze uzivatel brouzdat po http. Tahle rychlost byva rychlejsi. Po stahnuti 500 paketu se prejde automaticky, mas li to dobre nastavene, na druhou rychlost = rychlost tahani, ktera je mensi. Tim si muzes definovat i priority. Pro http si das vetsi prioritu nez pro tahani. Ja tohle pouzivam a nemuzu si to vynachvalit. Diky Screbone .

Jen spomenu, ze k dst.limit burstu je potrebne pre usera dve pravidla. Prve pravidlo znackuje len pocet prvych x urcenych spojeni, ktore zadefinujeme spravne i do QT a dalsie mangle uz mangluje vsetok dalsi traffic... A samozrejme v QT ho shapujeme taktiez. Podla oobrazkov je zrejme, ze je pouzity len jeden mangle znackovac, takze to fungovat nebude.

o 23 dní později

Jen spomenu, ze k dst.limit burstu je potrebne pre usera dve pravidla. Prve pravidlo znackuje len pocet prvych x urcenych spojeni, ktore zadefinujeme spravne i do QT a dalsie mangle uz mangluje vsetok dalsi traffic... A samozrejme v QT ho shapujeme taktiez. Podla oobrazkov je zrejme, ze je pouzity len jeden mangle znackovac, takze to fungovat nebude.

dobry den

hore je jeden obrazok, ktory znazornuje nastavenie dst. limit burst, ktore znackuje prvych 500 paketov. Ako sa da tento pocet paketov zvacsit? Pri niektorych meracoch rychlosti tento pocet paketov nepostacuje. Chcel by som to zvysit na 1000. Treba zmenit polozku "Burst" z 500 na 1000?

Lebo mne to tak nefunguje...

500 paketov napriklad postacuje pre:

speedtest.zive.cz

http://www.speedmeter.cz

ale nepostacuje pre:

http://www.dsl.sk

http://www.dsl.cz

http://www.rychlost.sk

http://www.rychlost.cz

Tak ako teda treba zmenit pocet paketov ktore to ma zachytavat???

halooo? vie mi niekto poradit ako zvysit pocet zachytavanych paketov??? vyssie som to vysvetlil podrobnejsie...

bol by som vdacny. Na skusku to beha genialne. Davam za pravdu pepulisovi a skrebonovi. Je to neporovnatelne s klasickym burstom zabudovanym v QT.

Rychlost sa prida ku kazdemu spojenie, nie je to casovo viazane ako na burste v QT. Tu sa prida burst na kazde spojenie, na kazdu stranku ktora sa nacitava...

skuste mi niekto poradit a bude to super.

Burst nastav na vacsiu hodnotu. Ale zniz zasa time. MK ma nejaky bug, pri dlhych casoch, uz dobre nepocita pakety a vacsia hodnota robi burst kratsi. I ked robit burst len hmmm kvoli meraniu speed. Nam to plni striktne ucel, aby sa oddelil akykolvek(i p2p i web sosanie) od surfovania. Aby ti, co maju linku treba 512kbps a zacnu sosat a zaroven klikat na web, aby im to stale bezalo strasne rychlo a nepoznali ze ich synator v druhej izbe stahuje o zivot cely internet domov

Burst nastav na vacsiu hodnotu. Ale zniz zasa time. MK ma nejaky bug, pri dlhych casoch, uz dobre nepocita pakety a vacsia hodnota robi burst kratsi. I ked robit burst len hmmm kvoli meraniu speed. Nam to plni striktne ucel, aby sa oddelil akykolvek(i p2p i web sosanie) od surfovania. Aby ti, co maju linku treba 512kbps a zacnu sosat a zaroven klikat na web, aby im to stale bezalo strasne rychlo a nepoznali ze ich synator v druhej izbe stahuje o zivot cely internet domov

dakujem, funguje... nastavil som burst na 1000 a time na 150. Slape krasne, tak ako ma... Viem ze je to blbost robit burst len koli speedmetrom, ale mam par takych zakaznikov, ktory su schopny vyvolavat koli tomu, ze nameria miesto 512 kbit/s len 450 kbit/s. To hovorim vazne... A preto to radsej zvysim, nech je pokoj od neho a jemu podobnych.

Na com sa toto zvysenie moze prejavit negativne? Co zle to so sebou moze priniest? Alebo to musi slapat tak ako slape aj vase nastavenie pre burst 500 a time 300?

este jedna vec... ako surfovaciu rychlost mam u kazdeho udanu 256 kbit/s alebo 512 kbit/s. Tahaciu mam u kazdeho polovicu jeho surfovacej rychlosti.

Dalo by sa to menit nejakym skriptom tak, aby sa tato tahacia rychlost u kazdeho jedneho klienta zmenila na vyssiu, alebo sa zvysila na dvojnasobok?

Tento skript by sa zapinal vzdy vecer o 23 a koncil rano o 6.

Pytam sa preto, ze ci nebude vadit skriptu ze ma menit naraz 60 udajov v QT. Alebo ako by ste to riesili vy?

Dalo by sa to menit nejakym skriptom tak, aby sa tato tahacia rychlost u kazdeho jedneho klienta zmenila na vyssiu, alebo sa zvysila na dvojnasobok?

Pytam sa preto, ze ci nebude vadit skriptu ze ma menit naraz 60 udajov v QT. Alebo ako by ste to riesili vy?

Jasne ze se to da skriptem menit. A vubec mu nevadi, pokud je bude menit 10 a nebo 50. Teda aspon ja menim cca 10 lidem a zatim to jede jak ma.

Jednine, co bych poradil, tak ze to nemenit vsem(jen z duvodu uspory vlastni prace). Stejne cca 90 % lidi nestahuje a je zbytecne jim tu rychlost menit, takze bych menil skriptem rychlost jen tem co stahuji. A ty urcis velmi jednoduse.

Jasne ze se to da skriptem menit. A vubec mu nevadi, pokud je bude menit 10 a nebo 50. Teda aspon ja menim cca 10 lidem a zatim to jede jak ma.

Jednine, co bych poradil, tak ze to nemenit vsem(jen z duvodu uspory vlastni prace). Stejne cca 90 % lidi nestahuje a je zbytecne jim tu rychlost menit, takze bych menil skriptem rychlost jen tem co stahuji. A ty urcis velmi jednoduse.

super, vies mi sem vyexportovat ten skript? pripadne poslat na mail... (poslem ak treba)

pomohlo by mi to dost... vopred dakujem

Na com sa toto zvysenie moze prejavit negativne? Co zle to so sebou moze priniest? Alebo to musi slapat tak ako slape aj vase nastavenie pre burst 500 a time 300?

Su ludia, ktori zistia, ze maju naburstovanych na kazde spojenie 1024kbps a v zmluve rychlost 512kbps. A tito chytraci dokazu styri hodiny pustit a zastavit stahovanie (viacnasobne napr 8x) len kvoli tomu, aby valili 512+1024kbps. A v pripade nizsej zakupenej linky, je dost iste, ze dojde k jej presiteniu a potom uz bursty nie su k nicomu Prave preto, ak date 1000paketov na kazde spojenie, v konecnom dosledku, to spravi za nasledok 1000paketovx8 spojeni, co je asi 10-12MB nejakych dat naburstovanych, nez to klesne na rychlost, stanovenu na stahovanie... A ak uzivatel si pocka, az mu to klesne a znova zastavi a pusti stahoanie... Pekny datovy balik nie?

Su ludia, ktori zistia, ze maju naburstovanych na kazde spojenie 1024kbps a v zmluve rychlost 512kbps. A tito chytraci dokazu styri hodiny pustit a zastavit stahovanie (viacnasobne napr 8x) len kvoli tomu, aby valili 512+1024kbps. A v pripade nizsej zakupenej linky, je dost iste, ze dojde k jej presiteniu a potom uz bursty nie su k nicomu Prave preto, ak date 1000paketov na kazde spojenie, v konecnom dosledku, to spravi za nasledok 1000paketovx8 spojeni, co je asi 10-12MB nejakych dat naburstovanych, nez to klesne na rychlost, stanovenu na stahovanie... A ak uzivatel si pocka, az mu to klesne a znova zastavi a pusti stahoanie... Pekny datovy balik nie?

no ale to iste vedia spravit aj pri naburstovani 500 paketov... len to bude mat mensi efekt... u nas na sieti su zvacsa amatery, casto nevedia ani co je email a nie to este nejake bursty a pod. Jedna sa mi len o par tahacov... ktorych je mozno dokopy asi 5. Im aplikujem jasne nizsi burst a bude pokoj

o měsíc později

zdravim

snazim sa nastavit optimalne burts rezim, aj sa mi zda ze to funguje, ale potreboval by som poradit, pripadne skontrolovat ci to mam dobre.

Mam 1,5 Mbit linku a na nej asi 25 userov. Kazdy ma rychlost 512 Kbit.

Nikto nema urcenu minimalnu rychlost, len maximalnu.

Ako to riesit? Dst. limit v manglovani downloadu ip adresy alebo pri QT pri priradovani rychlosti ip adrese.

Dam sem aj obrazky oboch pripadov aby sme sa lepsie chapali... A pozrite sa na to ci je to dobre nastavene alebo nie... Nieco som odkukal aj z par demo uctov :-)

nastavenie burst pri mangovali v dst. limit

nastavenie burst pri QT

ZDORAZNUJEM ZE KAZDY MA MAT MAXIMALNU RYCHLOST 512KBIT. Ako podla vas optimalne nastavit konkretne parametre pri tejto rychlosti?

,

Perfektní, už to jaksi funguje, ale potřebuji si ujasnit pár hodnot. To číslo 500 je prvních 500 packetů? Pak tam máš 0/300 ale tam kde je 300 mám já jednotky buï s/min/hod lze to přepsat na 300, ale proč to tak je a co to znamená? Expire time 36000ms znamená že tento mangle bude funkční maximáně 36000ms?

Perfektní, už to jaksi funguje, ale potřebuji si ujasnit pár hodnot. To číslo 500 je prvních 500 packetů? Pak tam máš 0/300 ale tam kde je 300 mám já jednotky buï s/min/hod lze to přepsat na 300, ale proč to tak je a co to znamená? Expire time 36000ms znamená že tento mangle bude funkční maximáně 36000ms?

hej, cislo 500 znamena prvych 500 paketov.

to s/min/hod prepis kludne na to cislo...

to cislo 300 treba menit len ak chces menit aj pocet zachytavanych paketov... ja som chcel dat najprv 1000, pripadne 700 paketov, ale je to zbytocne. tieto dve cisla (500 a 300) su perfektne zladene.

a cislo 360000 expire time neviem co znamena...

a cislo 360000 expire time neviem co znamena...

Znamena, kolko bude platny jedinecny packet oznaceny podla limit by nez mu vyprsi platnost a znova sa zaradi do burstu. Netreba ladit, kedze kazdy packet pri limit by "addresses a dst.port" je jedinecny

o 22 dní později

Jak nastavím tu prioritu??? V Queue Tree mi to ani nedá na výběr, tohle označkované spojení...?? :

Jak nastavím tu prioritu??? V Queue Tree mi to ani nedá na výběr, tohle označkované spojení...?? :

V mangle si paket nejak oznackujes pres mark packet a v QT si jej pak vyberes, coz musi jit, pokud jsi nekde neudelal chybu. Pak jiz jen zvolis u priority prioritu. 1 je nejlepsi a 8 nejhorsi.

📡 Telekomunikace.cz