fotky hodím, ale jsou jen přes mobil a nemůžu je teď z něj dostat :)
Takže přechod na klasické Nko se nekoná, konvertor s anténou nejde použít obousměrně, umí jen na jedné polarizaci vysílat a na druhé příjímat takže jediné co jsem mohl udělat aby to bylo funkční bylo chain0 tx a chain1 rx, pak se to slinkovalo. Tím jsem ale bohužel přišel o výhodu dvou polarizací a tím i velkou část rychlosti. ta se pohybovala poměrně nestabilně kolem 48-60Mbit (průměrně bohužel jen 50) v 40Mhz kanále a se zapnutým NV2. Na spoj jsem použil alixy místo původních 433AH.
Zajímavé je, že když použiju alixy s v původní frekvenci 2,4Ghz se dvěma chainy ale shodným nastavením jak jsem psal výše (chain0 tx, chain1 rx) pro lepší srovnání, dostanu se na velmi stabilních 60Mbit bez jakéhokoli kolísání. Jen po připojení konvertorů na 9Ghz a s přibližně stejným signálem jsem na uváděných přesně 48-60Mbit. Prostě jen zapojením konvertorů s anténama a nebo prohozením pendreků na karty, nastane poměrně velký rozdíl.
Na další laborování bohužel nemám čas, už tak jsem tím zabil skoro celý den.
Dle výsledků které jsem uvedl, jsem z toho docela zklamaný, nevím proč se uvádí u spoje rychlost 120Mbit když RB433Ah mají jen 100Mbit porty, tudíž z toho nikdo nikdy nemůže dostat víc jak 100Mbit. Každopádně kdyby to alespoň ten 100Mbit dalo, bral bych to jako dobré řešení, ale 50Mbit FD spoj za 50000 s dph mi už tak zázračně nepřipadá.