Jir_14 no tak pokud chces sítě, tak FIT je fakt nejhorší volba.
Jedině Telekomunikacni a informační technika a navazující Teleinformatika.
Na FITu na Bc. bylo pár relativně zbytečných matik, hardware sraček, něco málo z teorie software a 2x trapná siťařina, tuším zase s kóděním (a tenhle předmět všichni fakt nesnášeli) a jinak samý kódění všeho,
Všude a ve všem možném. Přístup většiny lidi silně arogantní, někteří vyloženě studenty fakt nesnášeli a lidi z řad studentů proste divný. Pro mě, jako člověka ze síťové a business praxe.
Ale - ta škola naučila přemýšlet a samostatnosti. Prostě si musel. V některých předmětech i teamové práci. Proto ji nelituju, i když mi znalostmi dala to, co zrovna moc nepotrebuju pro svoje povolání.
Kdežto FEKT je zaměřen na praktické věci, konfigurace apod. Ale na Ing. se delalo hodně z toho, co bylo na FITu v Bc. Ale většina vyučujících skvělých, vždy chtěli pomoci a byli rádi, že mají studenty. Jsou tam výjimky typu Doc. Burdy, bývalého zeleného mozka, ale ve výsledku je to vlastně fajn člověk. Jen je svůj.
Takze každá škola má něco do sebe. Ale na Bc. na FEKTu jsem nebyl. Takže nemohu posoudit. Nicméně, pokud tě zajímají sítě a telekomunikace (Takze i telefony a kamery), jednoznačně FEKT. Kor jestli tě nebaví programovat.