jcltm
Já tu auto frekvenci po zkušenostech alespoň tu na Tiku nezapnu... Prostě v učebně chytám AP z jídelny (2417 MHz) na -55 dBm, na 2412 MHz je druhé (cizí) AP, zbytek je skoro volný (nechytám sítě s lepším signálem jak -78 dBm).
Jednou se nastaví kanál 2422 MHz, podruhé 2457 MHz (kdy to jede 100x lépe) a napotřetí 2427 MHz. To tu mám poznamenané, takhle to prostě bylo.
Navíc když byla APčka ve třídách vedle sebe a jedno APčko vysílalo na 2412 MHz a druhé skočilo na 2417 MHz, tak to prostě nefungovalo.
V konfiguraci jsem pak nastavil scan kanálů 1, 6 a 11. Fungovalo to lépe, ale stejně to vybíralo zvláštně. Nakonec jsem skončil u 1, 5, 9 a 13 bez Bčka a jen na některých AP a jede to nejlépe.
Vím, že nově ten CAPsMAN scanuje postupně a né všechna AP najednou a je tam reselect interval, ale.. prostě zatím mi to nikdy nefungovalo lépe jak manuální frekvence.
Když stáhnu výkon, tak sice APčka sami sebe tolik neuslyší, ale telefony a noťasy budou vysílat furt stejně silně, ne?
Původně tam ta 2,4ka byla všude, ale takhle to prostě jede lépe.
Většina lidí stejně padne na 5 GHz no. (Tam ten Tik taky funguje krásně, 2 učebny vedle sebe a hodí je na 5180 MHz...)
A omlouvám se, nechci tu zbytečně spamovat veřejnou diskuzi o vtipných fotografiích, tahle diskuze by byla vhodná do jiného threadu.