express Za okno ve štítě by to dal i bez žebříku...

Za mě v pohodě, jen bych to preferoval přímo na trubku značky, ať se trošku maskuje.
Kabel venkovní do 100m, trubka přizemněná, na značce je zobrazen halfduplex, takže nějaký uptime to nasbírá 😉

lkcz jj..Dějou se tady věci 😃 😃

Tady u nas se mi dvakrát stalo ze sem prijel s autem a se zebríkem na strese do jedne lokality "obcanu". zalezu do bytovky na 10 min nastavit wifi... po prichodu zpet k autu urezany kurty a zebrik v prdeli.Za týden se to stalo znova.....
Od te doby sem tam uz se zebrikem nejel a ted uz netreba jelikoz mam zebrik v dodavce uvnitr a "obcane" jsou vyklizeni...

to neni prostredim, ale vychovou detí v rodine, ktera se dedi po generace.... bohuzel...

kozlicek No a to právě vytváří to agresivní prostředí, které nesnese pohled na žebřík na střeše prázdného auta...

kozlicek taketo lokality je treba uplne vynechat a tvarit sa, ze neexistuju. Ak som do takej lokality vyslany a po prichode zistim, ze je to nieco "zaujimave" tak spravim krasnu obhliadku, pane neda sa neni signal, treba zavolat konkurenciu XY ta vam namontuje, rovno posuvam aj cislo na konkurenciu a dovi. Adresa a pripade okolie adresy do blacklistu a nikto tam nechodi🤣

kozlicek doporučuji si pořídit rhino safeclamp. Dá ze zamknout a na to aby to někdo sumdal násilím je potřeba hodně síly a nebo pilu. Stojí to par set a krom toho ze se nebudeš muset bát ze ti žebřík uleti to má i nějaké atestace … narozdíl od kurty 🙂

Pokial ste tu ako majitelia firiem a vazite si technikov tak im na auta dajte nejaky vyklapaci system. U nas pouzivame rebrik denne a nie k instalacii klientov. Mnoho krat treba denne nakladat aj 30x hore dole a vyklapaci system na kluc je najlepsie riesenie. Ten safeclamp je tiez dobry ale ak je vysoke auto upina sa zle, niekedy je to az nemozne upnut, zalezi od auta. Pokial mate nizke auta ako nejaka caddyna tak ok, tam to ide, da sa. Ak nieco vyssie tak je to zle. Mame expertov a davat rebrik na safeclamp to nie...moc vysoko (oproti caddy) a zle sa to dava. Gurtne na rebrik...to je vazne nudzovka.

crazyape zrovna tphle si koupil kolega, že kurta není bezpečná a že chce tohle. Jednou jsem byl nucen jet jeho autem a použít to. Po roce používání mi to přišlo hodně forové a neměl jsem pocit dotažení. Za mě hezká myšlenka, ale důvěru v to nemám. Ano s kurtou může být problém pokud příčníky nejsou dotažené a nebo to někdo neumí, jinak za 15let kurtování nemám problém. Jen je třeba hold občas kurtu měnit, když se přiohne zobáček co aretuje a ne na všechno kálet a říkat jak je špatná. Ano na zámek je to asi hezký, ale nech to auto v takové lokalitě dýl a nebude ani žebřík ani auto.

• tulo replied to this.

gemb tak nahoď něco co nestojí 30tis a nezrezne to na té střeše. Za mě pokud technik nedá na auto žebřík hravě, tak bude brečet skoro všude u téhle práce. Výtah na sajty taky děláte?

• gemb replied to this.

crazyape
              rhino safeclamp je asi fajn, ale cikorka co neukradne tak to aspon doyebe (a nebo ze sportu ti vpchá neco do zamku), s tim bude treba casnovat jak kdyby nemelo byt zadne zitra a jen ti nadrbe treba nosniky na aute a zdrhne a pak si to vyzeres ty i tak. Do takovejch lokalit proste nejezdit 🙃

dagus Bol som prvy co rhino v nasom meste pred rokmi kupil. Volalo mi vtedy par ludi ze co to je a boli sa pozriet. Teraz tu uz pomaly ine ani nevidim. Od elektrikarov cez drobnych remeselnikov vsetci maju rhino. Drzi to pevne. Raz som sa pozabudol a zacuval pod altanok a zlomil som priecnik na streche a rhino drzalo rebrik aj priecnik kym sa priecnik nezlomil.

dagus Zalezi od auta. Na male auto ako je caddyna a pod je to zbytocne, tam to bude viac neprakticke ako prakticke, ak mas flotilu tychto mensich aut tak rhino je jedina volba. Ak mas vyssie auta tak rhino je absolutne neprakticke na pravidelne pouzivanie...len tolko. Co chodime po ludoch, kazdy obdivuje ten system a ako aj mne roky pribudaju hoc som stale mlada generacia, tak mi to dost pomaha sa netrapit denno denne. Porovnavat sajty na ktore chodis raz za cas je odveci. Su aj sajty kde som nebol roky...ak tam chodis casto asi je iny problem...To rovnako ako ked place cely trh ako neni pracovna sila...joke je, ze pracovna sila aj je, len ju nikto poriadne nezaplati 🤣
              Rovno by to chcelo novy thread na tuto diskusiu...

na malé auto jako je caddy? Já nevim ale přes caddynu nevidím takže dávat nahoru žebřík a ještě pak upnout rhino... to máš přes 2 metry nebo co? Nebo šlapeš na prah auta?

Máme k příčníkům přidělanou kurtu a hák "házíme" přes žebřík a zachytíme ho za příčník. Jednou za 1-2 roky se mění. Nad žebřík vůbec nemusím a auto je stále nízké.

• gemb replied to this.

hapi nemam 2 metre len pre mna je caddy male auta voci expertom, nie o vela ale davat to na strechu aj kvoli dlzke je znacne obtiaznejsie. Ano ked upinas rhino, zadok sa ako tak da zo zadneho kolesa, predok...domysli si sam. Pokial je caddy uz brana ako velke auto, tak neviem na com bezne robite montaze...na combikoch? Ano to je este nizsie, to by malo byt ok. Aspon je vidiet tie odlisnosti a rozne nazory. Pre mna je aj expert maly, a kludne by som aj vacsie.

malé/velké myslím výškou střechy nad zemí. Když přes to nevidím, je potíž tam něco dát takže je velké/vysoké.

Tak jako co potřebuješ k montáži? 2x krabici s UTP, tašku s nářadím, UTP kleště, malou/velkou vrtačku, krabici na držáky, krabici na jednotky a krabici na vše ostatní, notebook. Pro montáže kliošů moc nepotřebuješ. Na to dodávku nepotřebujeme. Beztak by to dopadlo jak u stavebních firem, bordel po podlaze a 90% výšky vnitřního prostoru k ničemu. O kombíku se uvažuje jenom to není obvyklé servisní auto ale řekl bych že je praktičtější.

📡 Telekomunikace.cz