sidi dagus málokdo dostane hned po škole a bez praxe svoji práci snů s 6 místnou částkou na výplatnici. Vždycky tu budou firmy (nejen v IT), který využívají nezkušený lidi s tím, že ty lidi tam chvilku vydrží a pak utečou. Nejen u starnetu je vidět, že to je celkem výdělečný systém.
gemb sidi presne tak...aj u nas su take firmy...najlepsia ponuka tu bola od najvacsej wisp firmy na slovensku, radiolan a ze ponuka 800e na zivnost 😃 (20700kc)
the_max Ale tak ať si tam za ty prachy dělaj, vždyť je to každého věc za kolik dělá a co ještě snese. Každý musí vědět jakou má cenu. Na druhou stranu, tohle by měli číst ti pivní strejcové co se si choděj k soukromníkovi pro vejplatu a pak v hospodě a v diskuzích na novinkách brečí, jak je ti podnikatelé perou na hůl, aby mohli létat 3x do roka na dovolenou :-D M=am na mysli, ať si také udělají ŽL a zkusí se starat za těchto podmínek sami o sebe.
svestka "Dobrý večer, tady Miloš Zeman, Pražský hrad. Víte pane operatére, my od vás máme internet, a zrovna teď koukáme na NHL a nějak se mi to seká. Já tedy vím, že jsou dvě hodiny ráno, ale tohle je play off!" "Dobré ráno, pane prezidente, můžete mi říci vaše heslo pro komunikaci se zákaznickým centrem?" "Moment, já to tu mám ... eh ... někde ... ufff ... hek ... napsané ... Andrejííí?" "V pořádku, heslo souhlasí. Hned se vám na to podíváme."
petrbacina Takhle si prosím jeden "odborník, inženýr" představuje kabelovou spojku na optickém kabelu, přes který jede místní kabelová televize a zbytky internetových přípojek. Tato "spojka" je umístěna v teplovodném kolektoru, prostředí si asi umíte představit.
s_a_m petrbacina kdysi u nas existoval operator s nazvem IBA a tam mel hlavni optickej privod zavrenj v krabici od bot 🙂
kmotrik s_a_m a FTTP neznáš? Fiber to the pytlík 😃 ... dodneška si pamatuju jak jsem našel jejich jednu 433ku přibitou hřebíkem na trám 😃
sacnok Jo, jo, taky jsme přebírali zákazníka, po odborníkovi, který se řídil pravidlem, není optický box, nevadí, krabička Mikrotik nám ho nahradí... A proč bychom používali patch cordy, když stačí pigtaily Schválně jestli se dotyčný přizná..... 🤣
skdata sacnok Tak to je husty. Heslo zni. Router nesmi lezet na zemi. 😂😂👍😂👍 Asi koukal na Borice mýtu, special epizoda karton a izolacka.
arrabbella Já bych konec černého tlustého kabelu, vlákna, ochrany svárů i pigtail nalepil černou izolačkou kolem dokola k tomu mikrotiku. Bylo by to takový kompaktnější a možná i odolnější (neválel by se tam ten pigtail). 🤣 A pak by se to dalo pojistit ještě stahovacím páskem a celé to chytnout k tomu topení :-) EDIT: Třeba jenom technik neměl u sebe už žádnou zásuvku, rodina prosila ať to nějak připojí, že mají zítra on-line výuku a technik se to staví druhý den ustřihnout a předělat. To by i vysvětlovalo pigtail místo patche, ten zůstane pak v té zásuvce a patch se přidá.....
sacnok arrabbella Rodina učíte neprosila, že mají on-line výuku, je to v komerčním objektu, není to hlavní přívod, ale ukončeni ve vedlejší budově.
psichac ale vies aka je jednotka docasnosti? Natrvalo... Take to sietarske motto (bohuzial aj u nas niekedy) - ide to? nesahaj do toho...