600-800klientů do 400m, to prosím gps takového města. Počítal jsem teď zástavbu a na 90° sektor napočítám na 400m max 100baráků(a to je ideál 100% klientů což nikdy není). Buď to není 400m nebo to jsou králikárny. Jinak takové sajty má nejmenovaná firma po celém Liberci. Proti sxt(g) jako sektor vzásadě nic nemám, ale bez plechů bych tu odvahu neměl. Typicky u nich upgrade znamená 10tku ubnt a k tomu ta paráda co udělali na benátské. Tu kameru co jsem viděl cestou na sloupě kde byla prodlužka na el v igelitu (ačkoliv jako dočasné řešení) ani nekomentuji. To byla ukázka profimontáže. Aby mě někdo nenařknul za pomlouvání, v této lokalitě je podobných borců víc a já osobně v Liberci nic nepodnikám, jen tu bydlím, ale když vidím na paneláku novej sajt a tam ubnt sněhulák nebo ubnt 10tka a k tomu omnitik a nějaké sxt jako sektory, tak mi to příjde jako dobrá chujovina. Ten omnitik je snad jen pro srandu nebo rušení konkurence.
Můžu Tě uklidnit, ty kamery s těma dvěma jirouš boxama nebyly naše a ani nevím čí to je. Tyhle kamery se ještě minulej rok vyskytovaly nad parkovištěm co bylo na louce. Jestli na monitoring tý plochy - nevím. Co se týče samotný benátský, tak 2,4GHz fungovala jak kde a jak kdy, ale pokrok oproti minulýmu roku byl znát. Na 5GHz to fungovalo celkem dobře všude. Celkem jsem se divil, ale vytížení občas bylo i půl na půl, takže je fajn že se 5GHz v telefonech rozmáhá. Minulej rok převládala 2,4GHz. Jinak ta lampa tam nebyla jediná na vysílání. Bylo tam toho víc, různě po areálu (kasy, různý stage, produkce, hlavní budova atd.). Co se týče omnitiků na větších vysílačích, tak tam jsou pouze jako záloha když umře nějakej sektor. Občas se to bohužel stane a tím omnitikem se to dá dočasně zachránit. Za reálnýho a funkčního provozu tam nikdo připojenej není. V končinách se samozřejmě používá i pro klienty a pro vytíženější směry se k tomu šoupne i nějaký to SXT. Na malej vysílačích se ten omnitik zároveň používá pro napájení dalších sektorů, příjmu atd.