co vím tak N na mikrotiku jako AP je nepoužitelný s Nkama v noteboocích. Zatímco s blbým VDSL modemem v Nku to s notebookem valí klidně 90mbit, s mikrotikem je to nestabilních 30, pingy lítaj a co chvila se to rozpojí
Kdy jsi to ověřoval naposledy? Tohle, co píšeš, jsem si také vyzkoušel o tvrdil před časem, řekněmě rok a víc zpět. Ze srandy jsem vytáhl to stejné před 3 týdny a nevím proč, ale vše co jsem zkoušel, tak jelo naprosto OK v Nkovým režimu. Jak na 2,4 GHz, tak i v 5 GHz indooru. Potřebuji pár indoor APček nejlépe s Nkem a radius podporou pro ověřování i logování, což většina low cost krabiček nezvládá a HPčkový APčka za 10 kKč kus mi už neprojdou, tak jsem to zkusil znova, protože v ROSu to AAA fungovalo už OK.
I ten stejný HW, co před rokem a půl haproval, tak teď jel naprosto OK. Od té doby samozřejmě jiný ROS (teď je tam 5.7) a možná i nějaká aktualizace pod Wokny (XPčka a W7), ale jede to k naprosté spokojenosti. Notebooky Fujitsu řad Lifebook a Celsius, nějaké IBM/Lenovo ThinkPady, proti nim RB493 s CM9+R52nM a RB433AH s CM9+R52nM.