Mám tiež admina cca 3 roky.
Všetko bolo OK a až som sa smial, keď som toto čítal asi pred rokom.
Neveril som, že to môže byť až tak zlé.
Začalo to niekedy na jar tohto roku, keď odišli HDD na adminovy , zhodov okolnosti som mal už novy server pripravený, lebo admin šiel nejak pomaly.
Týždeň na to ako som kúpil vykonanejší server SUPERMICRO, odišli disky na starom.
Zaujímavé je že tie zlé disky idú do dnes na FTP :?: .
Po porade z chlapmi z ispadminu som utekal kúpiť nové HDD 2x1T do SW raidu a že by bolo dobré kúpiť aj SSD nejaký 128G, OK moja otázka bola či bude stačiť 128G na systém, odpoveď bola áno bude.
Inštaláciu a migráciu na nove železo som si netrúfal ja , lebo som na celu siet sám a nemám času sa z tým zapodievať a mal som aj rešpekt k dátam ktorých už tam bolo dosť.
OK zaplatil som vzdialenú inštaláciu, všetko fungovalo ako má a cca v lete moj SSD celkom plný.
Z supportu my bolo oznámené, že SSD je plný lebo sa tam zálohuje admin a že ak chcem môžu tie zálohy presmerovať na ten terový HDD, že je celkom prázdny, ale že tento úkon je spoplatnený 800Czk . To som myslel , že explodujem, na koniec po pár mailoch (však jasné my ISPečkary nemáme čo robiť len si dopisovať zo supportom) my to spravili bezplatne.
Potom prišla verzia 4 a pár zmrznutí servra a sa to začalo.
Problém bol vraj v zálohe, tak že ju presunuli či čo.
Samozrejme po pár dňoch som zistil, ze záloha sa neodosiela na FTP.
Zase kopec mailoch, lebo oni chcú diagnostikovať server a či zaplatím nejaké peniaze ak bude chyba niekde inde.
Na koniec zistili veľký problém že niekto presunul zálohy a preto sa neodosielali na FTP.
Samozrejme musel som to byť ja nie?
Oni asi nekomunikujú v tej firme medzi sebov.
Potom SMS problém zistili , že nagios je rozhasený či čo dnes to do obeda opravili. Už som si myslel že konečne.
Idem po obede na inštalačku a nemžem dostať net u zákazníka na koniec som zistil že admin neprepisuje firewall a IP nového zákazníka nebo pridaná.
OK myslel som že niečo robia na dialku.
dnes 16 idem na ďalšiu inštaláčku a zistujem , že admin neaktualizuje ani jeden router. Super nie je piatok a mám level1 čiže k mojej porucha sa dostanú asi až ďalší piatok a to admin by mal uľahčiť našu prácu.
Ešte som dnes dostal email:
Dobry den,
vypada to, ze jste update systemu ( na debian 6 ) nedelal presne podle naseho navodu a nebo jste neco delal nestandardne,proto mate ted problemy.
To jakym zpusobem byl rozhaseny nagios jsem jeste nevidel.
Takze prosim nesvadejte problemy na nas.
Pokud by jste se na nasima klukama domluvil, tak by nebyl problem udelat update z nasi strany a zadne problemy by nebyli tak jako u nekolika dalsich stovek instalaci.
Ano wiki je potreba cist napriklad proto, aby jste vse delal podle naseho navodu a pozdeji nesvadel problemy na nas.
nevim co vam na tom pripada smesne.
doporucuji provest reinstalaci systemu z instalaciho CD
mozna vam to opet pripada smesne, ale wiki si urcite prectete, aby jste napriklad neprisel o data a pozdeji nam to nedavam za vinu
Zdravi Duasn Sys
Áno jasné iba aktualizáciou som to mohol pokašlať, lebo na admine nič iné nerobím, všetko robia oni
Áno jasné všetko je na wiki aj inštalacia, len obnovenie a postup importu všetkých dát, to tam nemôžem nájsť
Áno jasné oni vedia, že som v živote neinštaloval admina a nemám z tým skúsenosti a zase si vypýtajú cca 100 ecka.
Nemáte pocit, že oni nepotrebujú klientov spokojných ale iba tých ktorý na začiatku zaplatia obrovské prachy za licenciu a potom by boli radi aby sme prešli niekam inam a majú pokoj?
Prechod na iný systém by nebol problém, ale migrácia všetkých dát z admina, alebo aké data sa dajú preniesť do nejakého iného systému?
Už chápem , ako tu niekto napísal, že robia iba z nás hlupákov.