aliks připojit se tam přes FTP klienta, user name a password stejné jako přístup do mikrotiku. Třeba takhle jednoduše mám udělaný stránky pro neplatiče. Já když se přes FTP klienta připojím, tak tam není co editovat. Jsou tam maximálně soubory, když se provede záloha nastavení.
L_F radekulehla Tak to by mne zajímalo kde. Vzala jsem staré 450G kde je ROS 4,9 a nikde nic. Zrovna by se hodilo kvůli přesměrování na 1 dokument který se chce na vnitřní síti.
L_F m4rk3J tak jsme tu asi všichni idioti, ale ani v hotspotu to nefunguje nebo to prostě nevidíme. Ukáže se úvodní strana hotspotu jediné co by logicky mělo jít měnit je to odkud to tahá http takže tma dáme odkaz do files na ten .odt a bohužel nic. Zkusilo se i jít do adresáře hotspot a dát tam ten soubor opět nic, pak adresář skin a dát jej tam opět nic. Takže fakt tedy nevím. jako spouštět server kvůli 9,5KiB velkému souboru na který bude přistupovat někdo tak 2x týdně?
m4rk3J L_F Je možné, že se vzájemně nechápeme. Když se zprovozní a nastaví hotspot, tak si RouterOS standardně vygeneruje htmlka, která se dají upravit. (viz screenshot, ukradl jsem ho z netu, nemám tu Tika s hotspotem)
L_F hapi Hapi nevím proč máte potřebu se do každého neustále navážet. Každý nemůže být Ferda mravenec křížený Broukem pytlíkem a geneticky došlechtěný Všeználkem. Myslím, že jsem se tu k Vám celou dobu chovala slušně. Tak to zkuste také. A jsem na Vás zvědavá jak to budete dávat vy, až Vám bude co mne. Zkusili jsme to na stroji který tu náhodou ležel v bedně pod stolem a co jako je za problém. Aspoň jsem se snažila. Ne jako dnešní mladí co píchnou kolo u auta a hledají na netu co mají dělat. Nebo z našeho ranku zrovna dneska nefunguje klientovy net a volá. Technik: zkusil jste to vypnout a zapnout od proudu? Klient: Ne proč. T: aby jsme to zkusili. K:To je Vaše starost. T: Můžete to tedy prosím vypnou od proudu? K: Ne. To je Váš problém. T: Takže vyžadujete výjezd technika? K: Samozřejmě. T: Výjezd technika je v případě marného výjezdu zpoplatněný.¨ K: To mne nezajímá. T: dobře posílám Vám zálohovou fakturu po její úhradě k Vám technik přijede. K: Tak dám výpověď. ... ... (k hovoru se nachomýtl můj syn který klienta už dobře zná nepotkali se takto poprvé) Syn KF vydržte chvilku volám Vaší matce ... ... tutututu (přípojka je v skutečnosti klientky jenž je matkou tohoto synka) Synek tedy nasraně položil telefon Hovor pokračuje s matkou. ... dobrý večer paní .... opět volal váš syn. Už jsem ho vyřešila omlouvám se za něj. Co mám jít udělat funguje Vám nyní internet? Ne v tuto chvíli nefunguje. Tak běžte vypnout v garáži jistič s nápisem internet ... ... vypnuto čekáme 20 vteřin ... zapněte ... (v dhcp servru naskočí klient..bound) matka klienta super díky už to běží Pěkný večer Pěkný večer zdáli se ozývají nadávky matky synáčkovy jelikož zapomněla položit telefon..... Takže tak nějak ze života. No a Vám hapi taky pěkný večer
ludvik Nevím jak je to s podporou teď, ale ještě u v5 šlo používat Metarouter. A v něm OpenWRT. Což by možná stačit mohlo. Nebo si holt i kvůli takové pitomosti pořídit nějaké raspberry.
soban A nebo tam hodit OpenWRT na některé mikrotiky je a je to linux a co si vrazíš do flash to tam budeš mít.... https://openwrt.org/toh/start?dataflt%5BBrand*%7E%5D=mikrotik
L_F m4rk3J Moc děkuju. Dokonce to jde udělat tak, že se to promaže nechá se jen hotspot adresář a do něj se z p,lochy přetáhne soubor který se uložil jako html pak to lze vidět jako ip adresa a název souboru kde html si MK opraví jen na htm to nevíme proč. Takže cesta pak může vypadat třebas takto 10.10.10.10/text.htm a to už se normálně zobrazí. Samozřejmě lze vzít i soubor a přepsat si to v tom správném. Každopádně děkujeme za nakopnutí 🙂
L_F hapi Tak víte kolik Karel dal rad zadarmo ....................................................... a nemá z toho nic nebo v horším třebas z toho má i konkurenci.