Zajimave. Ja jsem zase vyhodnotil tom-tomuv post jako naprosto mimo misu, narozdil od tech ostatnich.
Ale to asi souvisi s celkovou urovni tematu
Takze abych se drzel tematu, shrnu to - ja se osobne nasazovani 10tek nijak neobavam.
jo tak vyhodnotil.. :) tak je pravda, že jsem zareagoval trochu OT na tradiční Hapiho, Okounovy a spol. kecy o tom, jak je M10 k ničemu a jak strašně už teď ruší celé pásmo, ještě předtím, než to kdokoliv z nás držel vůbec v ruce.
A k tématu jsem se pak zapomněl do-vyjádřit. Chtěl jsem ale v podstatě říct, že osobně se nebojím investice do 10GHz ani rušení (v listopadu jsem musel a taky nainstaloval), ale ať se to někomu líbí, nebo nelíbí, M10 může (ale taky nemusí) zamíchat kartama, takže teď momentálně bych byl alespoň na vážkách, jestli se nevyplatí nákup 10GHz odložit (kde to nehoří), jak se situace vyvine. Pak bych si totiž nerad rval vlasy, že jsem za last-mile spoj utratil 100k, když totéž by zvládl za zlomek ceny hloupý ubnt, kterému jsem nevěřil a ani nechtěl věřit.
Dovolím si taky ocitovat Insidera, který má nezvratitelné argumenty, že ceny 10GHz pojítek nejdou dostat níž než jsou :)
Kecy.. Není kam.. Aspon ne stejnou technologii..
To že je něco takového u 1Anténní absolutně nemyslitelné (a teď se 3x pokřižuju) neznamená, že u ostatních nejde.
Chceš mi teda namluvit, že když summit prodává základní pojítko 50Mb za cca 60k a upgrade na vyšší rychlost je především záležitost koupení sw-klíče, takže kdyby ho za tutéž cenu začal prodávat ve 100Mb, tak to "technologicky nejde" a ještě na tom bude strašně prodělávat jo (a defacto teď ten Alter prodává bez zisku)?