1) Ona uvedená diskuze není jen o ČTÚ, ale obecně o podnikatelském prostředí v ČR. Stát prostřednictví svých úřadů na podnikatele vkládá obrovské množství nesmyslné zátěže a to jak finanční, tak administrativní, ale zároveň není schopen zajistit dodržovaní stanovených podmínek, vyhlášek a zákonů. Pro příklad - nechci ani počítat, kolik nás stála změna DPH a teď to vypadá, že s ní budou šíbrovat každý rok. Občas se pak někdo splaší a začne ty podmínky vynucovat, což končí většinou špatně, protože trh si zatím našel nějaký svůj vlastní systém.
2) Větší operátor má SKORO VŽDY větší problém při změně podmínek, prostě nikdy nemůže být tak dynamický jak malý operátor. To je základní premisa a pokud by neplatila, nikdy by nemohli existovat alternativní operátoři. Proč tomu tak je, je podstatně složitější, než problém peníze/auta/baráky/lidi a bylo by to na disertačku, ne na tři věty v diskuzi.
3) Jakýkoli podnikatelský subjekt primárně podniká kvůli zisku a vyčítat mu je stejné jako učit tygra veganství. I to osazení páteří 10G a licencemi má svůj ekonomický podklad, kdy TCO bude nižší. Pokud se někdo rozhoduje jinak, je buď charita, duševně chorý nebo člověk který by neměl podnikat, protože to dlouho nemůže vydržet.
4) Jsem rád, že barák mě nestál ani 10 milionů a před ním nestojí Audiny ale Subaru. Ale furt nevím jestli jsem v první nebo druhý kategorii.