Ahoj, už se to trochu naťuklo (trochu víc) v uplně jiném tématu tak můžeme sem jít diskutovat aby jsme nevytvářeli takový offtopic jinde.
Jaký máte názor na anyplication.
můj je následující: Celou filosofii poměrně dobře chápu. je také podle mého názoru správným krokem, je to i odpověď odporu proti UBNT, moje představy jsou asi takové:
Orcave vyrobí jednotky za 40k (jednotka je jedno jakou má licenci tam byla vyšší cena jenom při vývoji vyšších modulací, dnes je to již "zaplacené")
pronajmou jí s tříletou návratností, to jim ale zaručí že za 1 budou déle vyrábět a udrží si práci pro lidi.
za 2 po 3 letech začnou pomalu ale jistě vydělávat slušný balík peňez.
za 3 budou mít jiské prachy - nebudou závislí na momentálním prodeji a chuti ISP investovat do infrastruktury.
otázka: kdo to zafinancuje ? předpokládám, že buďto samotná Miracle group, nebo případně sehnali nějakého velmi silného investora, který plánuje své investice na mnoho let dopředu.
Otázka dvě: proč jste s tím sakra nepřišli už třeba před rokem, nebo dvěma ? UBNT by si pak v desítce ani neškrtlo.
no nic každopádně já jsem po rozhovoru s obchodním zástupcem spokojen, čekám jestli mi pošle mailem na sebe kontakt a v pondělí objednávám první spoj a uvidíme jaké budou smluvní podmínky.
jako ano musim si koupit antény - 2x65 za 17k - když ale za dosavadní spoj platim 4500 a nově budu platit 1600 tak mam za půl roku antény moje a za dalšího půl roku 15k doma.
Stávající pronájemce bude muset buďto slevit a nebo prostě půjde jeho spoj ze střechy.
investice s půl roční návratností mám velice rád. taková investice je podle mě velmi výhodná.