a smiem sa spytat aky je hlavny argument preco kupit sektoru od vas ked original od UBNT je o 6€ lacnejsia?
original RF elements urcite nieje drahsia, je to ciste len otazka dohody na cene u tvojho dodavatela, nakolko nakup maju dodavatelia lepsi ako od UBNT.
a ake su hlavne dovody?
1. okrem Rocketu M je mozne pouzit aj StationBox S pre instalaciu Routerboardu rovnako jednoduchym sposobom
2. ma mechanicku ochranu na pigtaily, nieje teda potreba nic izolovat, navyse to chrani aj proti, slnku, snehu, namraze, vtakom a podobne
3. pribalene pigtaily su v prevedeni jeden priamy a jeden 90°konektor pre jednoduchsiu instalaciu
4. je vyrobena vyhradne z nehrzdavejucich a odolnych materialov: UV resistant ABS, Hlinik, a Nerezova ocel (z ktorej su vsetky skrutky) ziaden pozink ktory toho vela nevydrzi.
5. zmontovanie anteny po vybaleni z krabice je otazka cca 1 minuty staci priskrutkovat drziak pomocou 2 skrutiek.
6. ma vyrazne stabilnejsi drziak. ten nas je specialne tvarovany tlakovy odliatok z hlinika, ktory dokonale zapada do tela anteny, nie ohnuty plech z pozinkovanej ocele
7. antena je lahsia aj napriek tomu ze je vacsia ako mala UBNT (je cca 1,5x vacsia ako UBNT)
8. ma miesto na bezpecne umiestnenie GPS anteny pre Rocket M5 GPS priamo v tele anteny
9. existuje aj 2,4 Ghz verzia co v pripade UBNT je k dispozicii iba velka 2x tak draha 2,4-ka
10. lepsi zisk aj predozadny pomer hoci podla papierov by sme mali byt na tom rovnako vid recenzia
11. navrhnuta aj vyrobena na Slovensku :)
uz dlhsiu dobu citam tuto diskusiu a to najma z dovodu ze ideme prestavovat par siteov a:
1 - ak som spravne pochopil v inej diskusii tak stationbox s je mozne strcit aj na original ubnt antenu teda ziadna vyhoda
2 - nevnimam ako vyhodu nakolko nevidim prakticky prinos
3 - s riesenim od ubnt pri montazi nikdy nebol problem teda opat nevidim prakticky prinos
4 - suhlasim, nerez je vyhoda, ubnt ma vsak zadok hlinikovy tiez a drziak je sice pozink avsak zivotnost odhadujem aj tak na min 10r takze nevidim problem
5 - ubnt 4 skrutky na drziak, 2 na zralok, pigtaily no dajme tomu ze po zapnutie zariadenia 5 minut ak by som ich skladal 10 denne je to prinos ale to nerobim takze opat nevidim ako devizu
6 - to je fajn, ale realny prinos 0 pretoze ani ten tenky plech na ubnt sa pri vetre netrepe, antena kusok zatrepala az vtedy ked som si o nu rozbil hlavu :)
7 - rozmer vs parametre ok, ak ma parametre lepsie, to ako prinos vidim, to ci vazi kilo alebo dve to mi je celkom jedno s ohladom na pocet anten na jednom mieste
8 - gps antena je outdoor prevedenie takze realny prinos nevidim, samozrejme asi to takto vypada lepsie
9 - 2,4ghz nenasadzujeme takze opat ziaden prinos
10 a 11 - toto su podstatne argumenty ktore ma prave nutia premyslat nad takymto riesenim
takze moje otazky:
- viete k tym antenam dodat papiere podla vp platneho na slovensku?
- co viete spravit s cenou?
zaver: rad podporim slovensku produkciu ak bude aspon za rovnaku cenu ako zahranicna a bude mat aspon rovnake parametre ako to co uz pouzivame
zaroven sa rad zucastnim moznosti otestovania tychto anten ktore tu bolo ponukane a rad sa presvedcim ich parametroch. Lokalita nasadenia obec, jedna antena s priamim vyhladom na mesto vzdialene cca 5km, druha antena na rovnakom mieste s rovnakym mestom ale za chrbtom. Aktualne su nasadene elboxrf ta14 pocet klientov na sektor cca 20. klienti mk, ako ap opat mk. CCQ na elboxoch je 90-100%