Co ale mohu hodnotit už nyní je zkušenost z montáže. Antény vypadají dobře zpracované, relativě dobře se smontovali dohromady. Co vidím jako nešťastné je použití držáků. Jednak jsem po celou dobu montáže měl strach že ztratím šrouby od třmenu, které nejsou nijak zajištěné, druhak třmen samotný. Jedná se o nějaký (hliníkový) odlitek. Na pohled ok, ale stalo se nám že při montáži (posledního kusu ze 3) třmen praskl. A to jsme jej ještě zdaleka nedotáhli jako předchozí dva na stejném stožáru. Přikládám foto.
Možná zmetek, nevím, půjde to zreklamovat?
Doufám, že mě nadchnou zkušenosti z provozu, když ten start se moc nevyvedl
Zdravim v prvom rade je mi luto ze doslo k poskodeniu, nakolko sme v kontakte zariadim Aby Vam bol doruceny novy drziak este dnes.
Co sa tyka prevedenia jedna sa o tlakovy vylisok z hlinikovej zliatiny. Material je extremne tvrdy a teda odolny, naopak co sa tyka krehkosti je na tom o nieco horsie ako bezne pretacane profily a podobne "hlinikove" veci ktore su pouzite u inych vyrobcov. Ono to je vzdy nieco za nieco.
Na rozdiel od pretlacanych materialov nas nieje potreba dotahovat extremnou silou, nakolko nas material ma ostre a velmi tvrde rohy ktore uz pri dotiahnuti beznou silou sa dokonale zaryju do stoziara a drzia tak bezpecne na stoziari. Naopak pretlacane hlinikove profily su makke a teda aby plnili svoju ulohu je potreba ich dotiahnut uplne nadoraz ako to len ide material sa zvacsa az ohne a zdeformuje, ale aj tak sa do stoziara nezaryje nakolko je prilis mekky, to nieje potreba u nas. V sade dodavame specialne podlozky Ripplock proti povoleniu aj v pripade vybracii na stoziari. Takze si mozete byt isty ze sa skrutka nepovoli.
Jednoducha rada, znie, skrutky zatahovat na doraz + maximalne 1/2 otacky naviac, rozhodne nie viac. Ak sa Vam zacne material ohybat znamena to ze zatahujete ho prilisnou silou nieje to vobec potreba. Poznamku o tom ako sa ma narabat s materialom je aj v navode. je uvedeny cervenym na prvej strane hned vedla obrazka.
Pouzitie materialu ako pouzivame my vsak nieje nijak vynimocne mozete sa snim s tretnut u vyrobcov ako Arc wirteless, Andrew, poyntong, maxrad a podobne. Materialy podrobne testujeme vratane crasch testov, tie som dokoca pri tomto komponente robil ja sam a viem ze je potreba vyvynut naozaj extremnu silu nato aby sa stalo to co popisujete. kazdopadne ten poskodeny kus si od VAs nasi kolegovia vypytaju aby sme mohli urobit dodatocne testy a pripadne nieco upravit, pozmenit tak aby sa podobne veci v buducnosti nestavali.