stepan_benes hapi nerad za offtopic, ale furt mi dlužíš ten Hlídač státu. Píšu si o to potřetí Fakt mě zajímá, co jsi tím myslel.
jcltm stepan_benes Nemyslel to, že ač je IPv6 u stáních webu dávno povinné, u mnoha je to stále utopie? A že na to Hlídač státu upozornil?
jcltm hapi Takto Samsung nikdy nevypadal. pgb Ono by šlo asi i to APN odstranit a nechat si načíst nové, tam už by mělo být IPv6 by default.
pgb Ten sceen je z oneplus a koukal jsem ještě na jeden samsung a jedno redmi a nešlo to nikde přímo, ale stačilo vytvořit nový profil a ok.
pgb Odstranit nejdou, celá sekce jde na tom oneplus pouze obnovit do výchozího nastavení..... tak si říkám, jestli to nemůže mít souvislost s tím, že moje simkarta se kterou to apn je nějak provázané jsou staré.
jcltm pgb moje simkarta se kterou to apn je nějak provázané jsou staré. To nemůže mít souvislost, pokud ti jede 4G tak zas tak starou SIM nemáš.
pgb Ano, 4G mi jede. Nevím kde se bere nastavení APN, nikdy jsem se o to nezajímal - vím jen že to mám v sekci nastavení po rozkliknutí nastavení simkarty. To je jedno, hlavně že to chodí, děkuji.
zajdee pgb bere se z defaultu v Androidu. A tam VF stale jeste IPv6 nema. https://android.googlesource.com/device/sample/+/main/etc/apns-full-conf.xml#4699
iTomB zajdee No stacilo v samsungu a profilu jen zmenil IPv4 na IPv4/v6 a uz jedu taky na ipv6. Minimalne mi sel ping z PC a po vypnuti mobilnich dat, ustal aj ping. Po zapnuti opet nabehl (zustala stejna adresa).
zajdee iTomB je to tak, da se to u Androidu rucne prenastavit. U Applu je potreba nainstalovat specialni profil. Ta predchozi reakce byla spis k tomu, odkud se to nastaveni vlastne bere. Mimochodem, o zmenu defaultu musi Vodafone pozadat v Googlu a Applu (je na to konkretni proces).
kmotrik zajdee Mam iphone 13 s o2 a ipv6 mi jede na mobilnich datech nativne 🙂 Ale nevim jak u vodafonu
radek_kovacik zajdee Nevíte, jak je na tom mobilní síť T-Mobile? Chystá se u nich rozjezd IPv6? Oficiální zprávy žádné nejsou, něco jen problesklo na síti X, ale tam nemám přístup, takže jsem viděl pouze pár slov, co ukázal vyhledávač.
okoun tak na mikrotiku už mi to jde, musí se udělat jedno APN pro ipv4 a druhé pro ipv6 a potom aktivovat....
vecino Tak O2 byť je jaké je, tak šestku má na mobilních datech od roku 2020 - https://www.root.cz/zpravicky/ceske-o2-zacina-v-mobilni-siti-podporovat-ipv6/ . Celkem tu šestku tlačí a funguje jim včetně třeba O2 TV (jak tu už padlo) ostatní IP TV na co celkem kadí.
petrbacina vecino přímo na to serou a já kvůli tomu musím řešit NAT, kterej utáhne několik Gb. Kdyby to jelo všechno hezky po 6ce, tak se můžu na NAT vysrat a utáhnulo by to jakékoliv CCRko :-) Zlatej routing.
yarda vecino Bohuzel kadi nedavno jsem se ptal sledovanitv a nemaji to v "prioritach" :-( takze mozna pristi rok nebo kdovi kdy. Jen aby je to nemrzelo takhle si znehodnocavat jinak dobrou sluzbu.