presne cislo k tomu kolko takych sad mame ti nepoviem ale viem ze to cislo bude minimalne niekde okolo 500... ovsem je tiez pravdou, ze sme nasadzali 15v zdroje, nie tie 24v teda tam by rozdiel byt samozrejme mohol, avsak mame aj par desiatok 24v zdrojov u mikrotikov a tam co viem neodisiel este ani jeden..samozrejme je to maly vzorok ale aspon daco
na druhu stranu sxt, sextanty kde su vylucne 24v zdroje som tiez nepostrehol ze by nejak zasadnejsie odchadzali a tych mame tiez podobny pocet...
nuz a co sa tyka tych hlasok tak ja som to myslel skor obratene a to ze klient tvrdil ze mu to zrovna rpestalo ist lenze on vlastne nevedel ze mu to nejde uz par dni :)
a ano, mali sme dva pripady kedy zdochla rb-cka po cca 3-4 dnoch od burky no ked vezmem ze to bolo len jedine zariadenie tak to mohla byt aj zhoda nahod resp videl by som tam nejaky suvis so 411tkou, pretoze v oboch pripadoch to bola prave ta. v jednom pripade zrejme flash, v druhom pripade asi nieco vramci zdroja na nej pretoze zacala odrovnavat wlan karty (bola napajana z 24v zdroja dodavaneho k sxt
skor co sa tyka takychto problemov tak mam skusenost s tym ze to mava suvis s vypadkami / napatovymi spickami v sieti no to si zasa donasali skor zdroje nez MK.. btw tak mi napada tie 24rky mali reset tlacitko na sebe, nebude tam nejaka kuleha? ono to posiela napatie aj na datove zily tusim... v tomto kontexte ma napada to, ze uz sa par krat podarilo zle nakrimpovanym konektorom odpalit eth (resp tipujem oddelovacie trafko) ked sa poslalo napajanie na datove zily...