Přesně tak jak píše hapi, když klienovi odejde mikrotik, dám mu tam jiný a neřeším to. Těch odpálených rbček není zase tak moc když si vemu tisícovku klientů co mám. Pochybuju že by každý bez remcání zaplatil bezmála tisícovku za odpálené rbčko, a kdyby ano, už by se pokukoval po jiném providerovi.
Poslední klient který ke mě přešel byl právě z tohoto důvodu, byl u konkurence 5 let a při poslední bouřce mu kleklo zařízení. Po shlédnutí zařízení jejich technikem jim řekl že výměna bude stát 2500kč!!! Načež vytáhl z tašky druhé loco a jal se je vyměňovat. Klient řekl ať to nechá tak jak to je a odjede. Poté zavolal k nám a ten den byl připojen s tím, že po dobu trvání výpovědní lhůty má u nás net zdarma.
V podstatě za dobu existence sítě jsem ještě nikomu nic neúčtoval, a to ani servis a ikdyž to bylo prokazatelně vinou klienta.
Jen jednou jsem tím klientovi pohrozil, protože nechtěl pochopit, že k němu nebude jezdit zdarma technik 2x do měsíce když si přenastaví "něco" v notebooku a nefunguje mu net. Asi po 4 návštěvě během 2 měsíců jsem pánovi řekl, že příště mu budu účtovat výjezd technika. Asi po měsíci klidu mě prozvonil, na prozvánění už z principu nereaguju, takže jsem to přešel a zapomněl. Po dalším týdnu jsem dostal rozhořčený email, jak si dovoluju nereagovat když mě volal, a že odchází jinam. Takže teď prudí jiného poskytovatele :)