tak tohle bude na tuty kondikama - RBck, kteremu sviti 4 ledky na desce + modra vedle jacku na napajeni a ani nepipne... zajimave je, ze se do takoveho stavu dostane ze dne na den - ja uz tento tyden takto opravil 4 RB411... fakt stacilo vymenit ty 3 kondiky - 6.3V, 560uF a jede se dale ;)
Zdravím,
tak tyhle problémy máme taky, úplně stejné:
1/ 411ka co svítí všechny LED a NEBLIKAJI a ani nepípne jak píše pan kolega net.work, mohu potvrdit a ocenit tuto informaci, kterou zde prezentoval. Zvláště to jeho ujištění že to je na TUTY. Několikrát jsem totiž ty podezřelé kondenzátory měřil na různých měřidlech a nemají žádnou odchylku. Mají správnou kapacitu, žádný svod. Ale od doby vadných MMCX konektorů nebo co to vlastně bylo na 711kách nevěřím ničemu. Takže mohu potvrdit, že po výměně "dobrých" kondenzátorů za dobré 411 funguje. Jen by mi mohl někdo vysvětlit, proč se ta lavina objevila v jednom týdnu, když ty staničky tam byly víc jak dva roky.
Malou poznámku k tomu "z ničeho nic". V jednom případě se jednalo o VIP klienta, který byl na dohledu, takže mám alespoň základní info o průběhu:
začalo to samovolnými restarty, pak byly restarty vždy, když se linka zatížila testem. Zavezl jsem mu nový zdroj 18V/1A a v klidu odjel. Byl jsem přesvědčen, že je vadný zdroj, což byla chyba. Klient zdroj vyměnil a stanička už se nepřipojila vůbec. Takže výměna RB, vše naběhlo OK. V dílně test RB - svítí LED, ETH nemá link. Takže teď už víme, jak na to.
2/ ta šílená smyčka, kterou zmiňuje pan Viktor Novotný a které dovede shodit celou páteř se mi občas projevovala taky. Velmi nepříjemné. Vysledoval jsem v mém případě souvislost s ROS v.5 a RB 600 a 532. Config: příchozí WDS bridge, AP, odch. WDS bridge. Po upgrade z v. 4.x na 5.X dojde k tomuto jevu do okolo 15 minut zcela zákonitě.
3/ měřit ETH lze i při KO zdroji. Jen je třeba mít poměrně přesný ohmetr. Tolerance je tam velmi malá. Ověřil jsem, metoda funguje.
mpcz, 21.08.2012