Taky máme v klientské smlouvě do 48h, jako garanci, že to nebude trvat déle, než k němu někdo přijede. Většinou je to ale ještě ten den, když nevolá v 8 večer, jinak na druhý den, takže to má do 24 hodin v cajku. Klientům, co volají v pátek večer, nebo o víkendu, že jim to už 3 dny nejede, oplácíme stejnou mincí. Pokud trvá na bleskovém výjezdu, upozorníme ho, že je to za příplatek a jede se.
Jinak, myslím si, že jsme si klienty naučili chápat, že nejsme neziskovka nebo charita a kvalitní servis něco stojí, takže třeba ikdyž jedem na reklamaci přípojky, což je zdarma, většinou technikovi strkají z vděčnosti stovku nebo dvě do kapsy.
Ceny za výjezd k závadě způsobené klientem (utrhané koncovky, porušený utp, tlačítko na wifi) jsou pak individuální, podle toho, jaké měsíční plnění klient má. Když má některý z dražších tarifů a je to dlouhodobý klient, většinou děláme drahoty a necháme si vnutit jen nějakou tu stovku na pivo :)
Jinak účtujeme minimálně 300, ono není dobré si klienty rozmazlovat servisem zdarma. Kdysi jsme to měli a lidi toho dost zneužívali (pamatuju že jsem u jednoho, co platil daleko po splatnosti, každý měsíc cvakal koncovku, protože se mu nechtělo se složenkou na poštu, tak si ulomil zobáček, zavolal servis a zrovna u toho platil za net). Nebo někteří nám měli za vinu, že kvůli našemu internetu se jim do pc dostal vir a chtěli uplatnit opravu zdarma.
Jak říká Viktor, že když dostane někdo rychlý servis a zdarma, že pak jde o tom šuškanda mezi lidma, je sice pravda, nicméně chvála a pomluva se šíří rozdílným způsobem. Chvalozpěvy si předají po sobě tak 2-4 lidi, ale protože je to pozitivní informace, takhle je to v pořádku a lidi se nebaví o samozřejmých věcech, přestane se to šířit.
Naopak pomluva, čím skandálnější, tím dál se dostane a lidi si ji budou pamatovat ještě dlouho. Proto, kdybych si měl vybrat, jestli se mám dostat do řečí kvůli tomu, že poskytuju servis do hodiny a zadarmo, budu radši, když si lidi budou šuškat, že jsem v neděli opustil rodinu a jel někomu udělat servis a vzal si za to 500 :)
Protože každý ví, že třeba i u takového T-mobile nebo O2 by se na něj mohli o víkendu leda tak vysrat a i v pracovní dny bude ten servis stát nejmíň 2x tolik.
uff.. :)