Zdravím,
dnes má naše Dacia Duster 4,5 roku v provozu, cca 60.000 km. Nulakrát v servisu, náklady nula, rez žádná, naprostá spokojenost. Skoro mě začíná mrzet, že jsem si přikoupil 6-letou záruku i když to bylo jen pár tisíc. Třeba to ještě přijde ...
mpcz, 07.03.2015
Super reference. 60 tkm bez servisu, to se často nevidí ani u premiových značek. Když jsem na cestě dojížděl za nějaký Duster, vždycky mě tak trochu děsilo to uložení zadní nápravy (tyče stabilizátoru nebo co to tam je). Jak se s tím traverzuje trošku složitější terén?
vypada to jako by te prekvapilo, ze novy auto by melo mit nejaky problem. to je snad samozrejmosti ne?
Tak to jsi ještě neměl italské auto :-)
Ano, zezadu to vypadá opravdu divně i ten výfuk se zdá zranitelný. Ale udělal jsem průkaznou zkoušku při couvání (nechťa), obě zadní kola se propadly do díry a zadek dosedl až na nápravu. Kupodivu se nic nestalo, přední kola pomohly a vyhrabal jsem se bez úhony. Ten výfuk je totiž na silentblocích s velkým výkyvem a zajel asi dovnitř.
Traverzace naprosto skvělá, do terénu se těšíš, ale já raději pro jistotu opatrně, na tom autě jsou originál univerzální /vč. pohledu Policie/ pneu Continental, asi to do terénu není. Ale zas na druhou stranu to má své přednosti, za ty roky jsem v pneuservisu nebyl, vyjma jednoho defektu. To je taky pár tisíc k dobru. Neuvázli jsme nikdy, místní podmínky jsou ale spíše střední, rozhodně žádné močály.
Když se ohlédnu zpět, ojezdil jsem 9 vozů, s AUDI jsem byl v servisu několikrát a VW tam stál pravidelně a to ještě v době záruky. O cenách oprav se nebudu ani zmiňovat. Tím chci říci, že pokud auto 4,5 roku staré je celou dobu bez servisu, není to samozřejmost. Připomínám, že DUSTER 4x4 je auto nejlevnější na trhu.
mpcz, 07.03.2015