1.Pane Sova osobně by mi pro začátek stačilo kdyby komentáře na internetprovsechny nebyly cenzurovány (a to dost brutálně).
2.Další věcí je seznámení s výsledky také uživatele na ubnt foru potažmo přímo zaslání testu výrobci - pokud je test a jeho metodika v pořádku bude to přínosné pro všechny (berte to jako běžnou oponenturu).
3. To jak si kdo dělá "marketing" je čistě jeho věc a pokud má jinou zvyklost u svých výrobků např. v označování rychlosti je jen na něm a zákazník kupující spoj za 55tis (namísto za 80-250tis u konkurence) si to dokáže přebrat sám.
4. Ne, není jedno kdo ten test prováděl potažmo psal recenzi (na stránkách internetuprovsechny jež je poplatný Alcomě v mezičasích Riu atd.) to skutečně jedno není. Snad propříště nás seznámíte i s "redakcí" ať víme "odkud vítr vane" :
Dobrý den Davide
předpokládám, že jste pan David Ponížil - škoda, že jste si mě neodlovil na konferenci v Srní, mohli jsme si vyjasnit ten 4 bod vašeho diskuzního příspěvku - protože se pořád motáte kolem vztahu Alcoma-IPV a IPV-Rio. S Jakubem Rejzkem se vidíme tak 4 krát do roka (2 krát na konferenci a 2 krát při jejím plánování, kupříkladu letos na Srní jsme si nestihli dát ani pivo). Kdybych chtěl použít stejně podpásové argumenty, tak bych vám doporučil méně číst blog pana Nováka s Orcave, který tam podobné spiklenecké teorie rozvíjí.
K bodu 1) - Cenzura na Internet pro všechny z naší strany neexistuje a kdo tvrdí opak, tak lže. Nikdo z kolegů by si nedovolil vymazat diskuzní příspěvek bez mého svolení a já jsem letos pozastavil pouze jeden diskuzní příspěvek účastníka konference, který si ztěžoval, že mu holky z Pemu změnili ubytování a že příště na podobnou akci v takovém zapadákově dlabe. S pánem jsem se na konferenci potkal, vše jsme si vysvětlili, holky zjednali nápravu a já jsem ho informoval, že jeho příspěvek s dovolením nezveřejním.
IPV mělo kdysi svůj vlastní redakční systém, při redesignu jsme přešli na wordpress a tam je poněkud variabilní nastavení diskuzí. Kolega Bugner nastavil tuším, aby nešlo diskutovat pod články staršími 6 měsíců (diskuze pod staršími články se nám začala nekontrolovatelně plnit spamem), a každý příspěvek by měl být podepsán. Pokud u nás někdo přispívá do diskuze poprvé - podléhá jeho příspěvek schválení - tak je to nastavené v tom wordpressu. Diskuzní příspěvky od lidí, kteří už u nás alespoň jednou do diskuze přispěli se zobrazují automaticky.
Takže pokud si stále trváte na svém, očekával bych nějaký důkaz.
K bodu 2) Uživatele na UBNT foru seznámíme rádi, hned jak kluci z Eurosignálu provedou testy v reálném provozu a zaměří se na věci, které se vynořili při prvním testu.
K bodu 3) To jak si někdo dělá marketing je samozřejmě jeho věc a my když máme pocit, že už je to trochu na hraně máme zase právo na to upozornit. V poslední době se u nás nejen v oblasti telekomunikací stalo zvykem, že výrobce u levných výrobků deklaruje v reklamě stejné výkony, jako u výrobků úplně jiné cenové kategorie a každý automaticky předpokládá, že si to zákazník nějak přebere. A mně to začíná vadit. Úplně stejně jako mi např. vadí "ažADSL" :)
K bodu 4) To opravdu není pravda, nemá smysl to vysvětlovat v diskuzi. Další příležitost setkat se bude na jaře v Přerově, tam si můžeme pokecat na téma zda jsme, nebo nejsme poplatní Alcomě.
Hezký den přeje Sova
Příspěvek jste mi smazal a žádná náprava se nekonala (stěžoval jsem si hned u registrací). O tom že bychom spolu mluvili nemůže být ani řeč. Dost možná si stěžoval někdo další. Osobně si myslím stále to samé - články na IPV jsou poslední dobou silně zaujaté ať už pro pásmo 10.5GHz tak rádoby recenze na AirFiber. Nemám nic proti když recenze dopadne pro výrobek špatně, ale z IPV je na míle cítit Alcoma show. Naštěstí některé přednášky v konferencích jsou zajímavé , jenže to sráží příprava - změna hotelu za kvalitativně nižší v den odjezdu a následná kosa není nic příjemného. A pokud se člověk ozve tak příspěvek je zcenzurován. BTW má sdružení IPV zřízen transparentní účet?