zdravicko - dneska jeden cyberpower vyhodil hlasku F02 a na vystupu zadne napeti :( v manualu je k teto chybe jen toto: Battery Output Short fault

Setkal se s tim nekdo? Co si pod tou chybou predstavit (ten preklad je takovy nic nerikajici...)?

Diky

Představím si zkratlej vystup.

hmm, to nevim jak by to bylo mozne, ale pred i po vypadku vse normalne jede... ale diky

Není vadná některá z baterií. Pochopil bych ten překlad jako "Zkrat na výstupu baterií".

Nechat přeměřit baterie jestli jsou všechny OK.

no, je to 600E, takze je tam jen jedna 12V baterka (80A) stara pul roku.. po zapnuti/vypnuti na displayi bylo tusim 13.1V...

Vadný článek baterie?

Vadný článek baterie?

no.. mam tu zatezovy merak na baterky, tim bych to mel zjistit, ne?

Spis mi je jeste podezrele, ze ten vetrak v EPS nesel moc slyset, ted kdyz sem tam byl kvuli te chybe.. Mam pocit, ze kdyz se to tam montovalo, tak to hucelo jako krava...

tak jsem tam dneska nabehl s merakem a v klidu to ma 13.0V (stejna hodnota jak na meraku, tak na EPS) a v zatezi to spadne nekde tesne pod 12V. Vetrak na EPS je funkcni (zapl se, kdyz zacal dobijet baterii)... Tak tedy nevim...

o 7 dní později

Teď během bouřky jsem měl stejnou zkušenost s CPS600E. Když jsem k němu dorazil, bylo slyšet nepřerušovaný tón, na displeji nápis "F02" a žádné výstupní napětí. Jak samotné zařízení, tak i baterie (1x 12 V,80 Ah) jsou staré cca. 4 měsíce. Po vypnutí a zapnutí vše OK, napětí na baterii 13,1 V, při nasimulování výpadku elektřiny ze sítě normálně začal dodávat napájení z baterie. Tak nevím, jestli to brát jako náhodu nebo to nějak řešit.

Presne jako me.. Psal jsem na podporu a bylo mi receno:

Dear Sir,

I hope you are fine and happy and many thanks for your email.

This error means that your BATTERY could NOT carry the attached load for some reason.

The 3 main causes and their solutions are as follows:

a. The Battery became very weak (low voltage) and can not carry the attached load any more. If this is the case, you should raise the SHUTDOWN voltage of your battery in the setup mode.

The default is 10V, but unless you use a Deep Dry Cycle battery this will not be good. Suggest that you make that 10.8V.

b. The load you have is higher than the unit can support. In this case, just reduce the load.

c. The PCB has been damaged and creates an overload on BAT mode. Easy to test... Remove ALL load and start the unit on BAT mode. If starts OK, it is not the fault of the unit.

If it does NOT, and immediately it displays an F02 error, the unit has been damaged and must be returned. However to test this, the battery has to be around 12V or so...

NOTE: You should never load the unit more than 80% of its capacity; in this case 335W. Low power conditions can create severe overloads (as they increase the Amps) and burn the PCB.

Again many thanks and always at your service.

Kind Regards,

George K.

CyberPower Systems EMEA

Díky za zajímavou reakci. Když shrnu můj případ:

a) Baterie měla správné napětí (13,1 V).

b) Zátěž je v mém případě pouze 8 %.

c) Test by stál za to provést, ale momentálně se k danému místu znova nechystám.

Co v tvém případě? Byl problém v některém z bodů, které navrhoval helpdesk?

ne, nebyl..

a) uplne stejne napeti

b) 11-13%

c) funguje normalne

baterii sem meril zatezovym merakem a je naprosto v poradku...

V ten den, kdy se to stalo, tak bylo krasne slunecne pocasi, zadny vypadek proudu nebyl... Podle me asi haluz - predtim sem mel 150dni uptime, ted to jede taky uz tyden OK...

o 13 dní později

Tak sem si taky kousek pokoupil a ani nenabehl : jeden den prisel druhej den odeslano na reklamaci a uz ej to mesic a porad nic , porad je to v externim servisu ... udajne nejaka spatna varka a nejak nestihaj to prej davat dokupy ... docela se bojim koupit dalsi ....

o 17 dní později

Existuje ještě nějaká dostupná v ČR varianta? Ideálně aby to dokázalo 1500 -3000W

o 12 dní později

Tak jsem pořídil verzi CPS3500PRO a přiznám se, že to co z toho leze mě nepřipadá moc normální viz příloha

To je graf z http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=14 , která hlídá své vstupy, tedy výstup z EPS. EPS management nemá, takže jsem tam zajel a na displeji EPS bylo na vstupu nějakých 236 a výstup odpovídal grafu. Mám pocit, že se napětí na výstupu nezměnilo ani po přepnutí na baterie.

ja mam ale pocit ze ta EPS se vstupem nic nedela, pokud neni pod/nad urcitou mez, ne?

Pokud to ovsem bylo i za provozu z baterie, tak je neco spatne.. Kazdopadne ja kdyz to zkousel, tak na tom bez jakehokoliv problem jeli i UPSky atp...

Ještě tomu nějakej den dám a kdyžtak půjde zpátky.

Tak jsem pořídil verzi CPS3500PRO a přiznám se, že to co z toho leze mě nepřipadá moc normální viz příloha

Tohle je naprosto normální výstup z line-interactive UPSky, když jede ze sítě, kde kolísá napětí, což CPS3500PRO je. Je jen otázka, jak má naladěné meze pro přepínání odboček a v jakých krocích umí přepínát na výstupu.

Takže pokud vstupní napětí ti kolísá kolem hladiny na které přepíná výstupní odbočku trafa, tak na výstupu ti to takto poskočí.

Ta regulace na výstupu není plynulá, ale skoková, daná tím, jak jsou navinué odbočky na trafu.

Při provozu na baterie by to byl nenormální výstup.

📡 Telekomunikace.cz