Sundal jsem cyberpower cps1000e s 110Ah se sajtu. Jak jsem vypozoroval, tak doba zalohy neni primo umerna zatizeni. Pri 175W je doba behu na 200Ah udavana 10 hodin, ale pri 525W uz jen 4 hodiny. Tam je asi muj problem. Pridal jsem spotrebic a doba zalohy se rapidne snizila.
Testoval jsem to takto. Na UPS jsem dal 500W zatez. Za 45 minut zacla ups kvicet pri napeti baterie 11.1V. To jsem nevydrzel a test prerusil. Pak jsem baterii zacal dobijet. Nabijeci proud pomalu rostl na 12A, kde drzel asi 5 minut. Pak si UPS
5x pipne a proud snizi na 0,2-0,5A. Po chvilce zase proud vyskoci na 12A a to je furt dokola.
Snizil jsem tedy nabijeci proud na 75% a baterie se nabiji proudem 9A, 5xpipnuti se ozve cca co 30 minut a proud padne na chvilku na 0A. Za chvilku vyskoci na 9A.
Nikde jsem nevycetl, co znamena to 5xpipnuti. Ventilator se pri nabijeni netoci.
Jsem zvedav, kdy se prerusi nabijeni, aby nedochazelo k prebijeni baterie. V zaloze jeste druha baterie
Pozor na ten pipak. Sice se da vypnout, ale jen pri vypadku proudu , ale sam se zapne pri dosazeni minimalni kapacity baterie , tedy v mem pripade 11,1V a nejde vypnout.
Jako zalozni zdroj mi funguje cca 2 roky, zadne zarizeni s tim nema problem (2xPC, 2x Orcave, 1x AF24, Nejaky switch d-link, cisco, mnoho routerboardu).
edit. Pri vykonu 60W si UPS sezere 83W
Pri vykonu 120W si UPS sezere 153W
edit. Slaba baterie (74Ah) neudrzi napeti pri zatezi 120W a UPS ji za chvilku vypne, i kdyz neni baterie vybita
Zaver. Chce to poradnou baterii, na sajt s 200W aspon 200Ah baterii. Co tohle? http://www.battery-import.cz/varta-professional-deep-cycle-2/trakcni-baterie-varta-professional-deep-cycle-230ah--20h-12v--lfd230