Takže si připomeneme několik frází:
"sakra chlape. Ty si tady přimontoval 10GHz na SXT. Navíc to tvoje udávaný nabušený tebou udávaný a měřený nstreme ti nefunguje ani na 9GHz takže byla jenom otázka času než ti někdo připomene že kecáš."
Navíc nejseš v komerční sekci.
Kecám a rád. Naštěstí kolem sebe mám tým lidí, kteří z mých keců dělají pravdu..
slovo funguje označuji to že při 80 procentech vytížení to jede na tebou uváděných 1ms což je prakticky nesmysl.
"Každý tvrdil, že to nejde.. Až se našel vůl, který nevěděl, že to nejde a udělal to" :
"no já tady narážím na to že tu píšeš jak to funguje dobře s nstreamem, ale prostě to tak není, tak jako ano papír snese vše ale realitu zná snad každý, je to jen tvoje vizitka, ale pokud ti to stačí jak to skvěle funguje tak prosím.
velmi rád bych spíše uvítal nstream dual převeden do 10GHz a ne tuto kokotinu v HD režimu se stejnými parametry jako 5GHz, jako to už se mi vyplatí koupit UBNT M10, ale to bych stejně nekoupil : "
A je, a je, a je! Tak už odleť.
Co se týče nastavení Nstreme.. Tam to nehledejte. Je to zapnute jenom s vetsi framer policy a exact size, což dovolí maximalizovat payload. Tajemství je jinde, nebudu tu rozebirat kde, ale dejme tomu, že díky tomu to funguje lip než na 5GHz, protože prostě a jednoduše splňujeme všechny 4 podmínky, které pomocí standardizovaného radia na 5GHz dosáhnete jenom těžko. U nás to je hlídaný parametr a jedna podmínka, která je dodržena bezvýhradně
Proč ty radia vyrábíme? To je triviální. AirBQ je zcela nad rámec očekávání velmi úspěšný produkt, který již dávno minul veškerá naše očekávání. Bylo by hloupé nevyužít kompletní potenciál platformy a postupně ji neuvolnit do všech pásem, kde bude lze toto zařízení používat. 10GHz je pásmo, které ČTÚ pro většinu uživatelů znehodnotilo. Je ale i pásmem, které je pořád velice dobře použitelné.
Doba, kdy jsem měl posvátnou úctu k regulátorovi, rád a hloupě jsem se podílel na budování obecného vědomí a pokory při využití pásma je však nevratně pryč. Pánové ze spektra mne bytostně přesvědčili, že něco jako je morálka a etika nepatří do rukou občanů, ale úřadu. Učím se rychle a čim dřív to pochopí na druhé straně řeky, tim líp, ale do té doby, kdo se moc ptá, moc se doví a ode mne nikdo nemůže čekat, že se nechám podruhé nachytat při tom, že si budu předpisy domýšlet.. Budu se jimi prostě řídit s ohledem na článek 2 ústavy.
S tímto i radia vyrábím a vyrábět budu. Samozřejmě z etického hlediska jsou radia FDX prioritní, z hlediska technické neutrality jsou si rovny. Použitelnost je ale vždy vyvážena dvěma faktory: Cenou a výkonem. Duplexní rádia se na 10GHz prozatím vyčerpala jak cenou, tak i výkonem.
Můžete si vybrat rádio za 15000, které vám na 4 km přenese 75Mbit, nebo si můžete vybrat rádio, které vám na 6 km přenese 150Mbit za 35000Kč, nebo rádio, které vám přenese 180Mbit FDX za 100000Kč. Co si kdo vybere, do toho vám nic není.
Jednoznačně zopakuji, že FDX a SDX radia na 1 sajtu v jednom pásmu nepatří. Pokud už k této zákonné činnosti dojde, nechť jsou SDX radia provozovány v pásmu vysílačů FDX radií, kde jsou pro stavající FDX systémy stejně škodná jako ostatní FDX spoje s tím rozdílem, že RPM jsou u OFDM modulací nesrovnatelně horší než u QAM lineárních modulací.