Jedná se už o zastaralou diskuzi, ale přesto ji otevřu. Psal jsem si o tom s hapi, dohledal i na angl. fórech informace, že je to dost častý jev, ale zeptám se:
Jak jste na tom u x86 s RX errory u verze x86? Když jsem jel na v6, tak jsem měl 100vky rx dropu s uptime 10tek dnů, takže jakoby tam byla nula. Jenom obyčejným upgradem na v7 a je jedno jak je to verze, zda 17.12.1 nebo vyšší, je počet dropů už řádově v setinách procent. ANo, vím že se tu psalo, že si toho nemám všímat, ale i tak se ptám. Pozorujete to stejné i u Vás? Já mám tyto rx dropy mezi 10Gbit intel sitovkou v x86 a 10Gbit portem v Edge-core ECS4120-28T. Změna flow control, auto negotiation na to nemá vliv. Měněna i fronta u QT, taky nic. Server je uzemněny, včetně jako switch edge.
Má smysl to řešit a nebo se raději vrátit na v6, kde to dá se říct nedělá. Má smysl mít v7 na x86, je tam nějaký přínos na řízení provozu? Osobně zatím nic nepozoruji, vytížení apod. stejné.
Pro upřesnění, jde u upload směr, tedy to co jde od zákazníků přes GW ven,. Download smět (TX error) je nulový. Přitom upload je oproti downloadu využitý v poměru 1:20.
Díky za odpověď.