Len to neprehanajte s tymi poistkami, pri zdrojoch malych vykonov je to uplne zbytocne a maximalne pri odpojovani sa to pouzije. Niektore zdroje a dc menice maju tak citlive ochrany proti skratu, ze skorej zareaguje ochrana v zdroji nez istic ci poistka....overene...tiez som daval poistky vsade az pokial nedoslo k skratu a zistil som, ze zdroj sa vypol...takze ked si to zhrniem.
PSC 100/160 od meanwelu - zbytocne davat poistky. Vystup ma ochranu v zdroji, baterie maju taktiez poistku v zdroji
RSP 320 27V meanwell...vyssia wattaz ale citliva ochrana, pri skrate nezhorela ani rychla 5A poistka. Meanwell odpojovac 24V ma v sebe nozove poistky na aku, taktiez zbytocne. Odpojovace BKE - poistka vo vnutri, DC DC menic meanwell - vystup extra citlivy na skrat ci kratky overload, vstup menica ma zase vlastnu poistku. RSP 500 48V - tu uz poistky mali zmysel a dokazali sa spalit...Takze pri beznej konfiguracii bezneho sajtu - nejaky router, poe na 24v smeti a max 48v privod z menica = ziadne poistky netreba, najvhodnejsi je len poe panel s poistkami. router dam cez poe in, 24v smeti budu istene na kazdom porte, 48v radio ako jedine na menici taktiez vyriesene ochranov v menici.