Sledovanitv.cz, diskuze
Zhruba 2 měsíce se mi seká aplikace sledování TV na televizi LG OLED. Před tím přibližně 1 rok vše fungovalo perfektně. Informoval jsem podporu a oni mi řekli, že problém je můj.
Mám optický kabel internet, rychlost skoro 1G download, takže nevěřím, že problém je můj. Aplikace stahuje 5-8 MB což se mi zdá málo pro kvalitu obrazu nastavenou v aplikaci na "bez omezení"
To je klasika, oni mají všechno perfektní a vždycky je chyba na straně uživatele. Jejich univerzální rada aplikaci odinstalovat a nainstalovat samozřejmě nepomáhá. A bohužel i s tímto otřesným přístupem, i s těmi nedodělky v GUI, je to pořád nejpoužitelnější IPTV aplikace. Kéž by to tak nebylo!
komapetr Tady sice neděláme žádnou podporu pro sledovanitv, ale být tebou tak začnu vždy u sebe.
- Máš tu TV připojenou kabelem nebo přes WiFi? Jestli WiFi, tak nečti dál a přepoj ji na kabel.
- Jako první bych tu apku reinstaloval https://sledovanitv.cz/tutorial/lg .
- Mrkni jestli TV nenabízí také nějakou aktualizaci systému.
- Pokud máš možnost, tak otestovat to ve stejné síti, ale na jiné TV.
- Pak si udělat nějakou základní síťovou diagnostiku traceroute / ping na servery sledovanitv za nějakou delší dobu a s tím pak případně pracovat - obrátit se na svého ISP / podporu sledovanitv. Není nic horšího, když jim řekneš, že ti to nefunguje bez nějakých relevantních podkladů. To se jim pak nediv, že tě pošlou do řitě.
Jo a to, že máš doma gigabit - tady s tím nikoho neoslníš to funguje někde na zive.cz apod. Hlavně gigabit ani optika nemusí garantovat vůbec nic pokud to spravuje nějaký netáhlo. Kvalitní + spolehlivej internet může být klidně i s 50Mbit. Ale chápu, že to všichni do lidí perou ty čísla.
Ono s tou wifi to u sledovani.tv není tak tragické, jak to na první pohled vypadá. Těch jejich v podstatě jen několik megabit s pomalu půlminutovou cache znamená, že to pojede i s B wifinou po panelákových balkónech :-) (viz jeden experiment na CZfree kdysi).
Zkoušel jsem si srazit rychlost i pod 1 Mbit a pořád to jelo! Sice to jsou už tak dva roky a moje TV už má svoje nejlepší léta za sebou, ale jelo. Po tomto zjištění jsem na kabel k Homatics STB rezignoval.
vecino
Dobře. Ale proč to přes Google chromecast 4K s Google TV funguje normálně a na LG web OS ne? Možná problém s geolokací, protože žiji a tv sleduji v Itálii? Proč to běželo několik měsíců přes stejné připojení a konfiguraci LAN bez problémů?
Jinak jsem před chvílí zjistil, že při přepínání kvality obrazu z "bez omezení" na "základní" a zpět začalo vše fungovat normálně. Ale takový postup sledování asi brzi unaví.
Co se týče mého připojení internetu nemá cenu ani rozebírat. Rychlost připojení potřebuji k práci. Mám připojeno 10 počítačů naráz a vše chodí bez problémů.
komapetr Itálie by mohl být problém, lokální provider tomu streamu může snižovat prioritu, až to bude blbnout. Pokud máš možnost, zkus si udělat nějaký tunel do CZ a pak to zkusit znovu. Navíc v rámci tunelu si můžeš aspoň trochu ověřit, jak je kvalitní ta linka.
Jo a já jsem do LG radši píchl MiTV a až LG zhebne, tak LG nikdy více.
Mam doma dve LG televize. Jednu 5 let starou a druhou rok starou. Na obou mam pustenou maximalni kvalitu a nic se neseka. Jsem s aplikaci spokojenej i diky adaptivnimu streamu. Televize ale mam pripojenej kabelem a to jsme vzdycky rikali i zakaznikum. Nemyslim si, ze by se muselo k jakekoliv aktualni televizi pripojovat nejake externi zarizeni.
komapetr proc prejit na O2TV? Osobne netusim jakou ma O2TV aplikaci pro smartTV a jake vubec podporuje znacky ale muzete to zkusit stahnout jestli to bude fungovat.
Kdyz to vezmu konkretne tak jedna z tech TV co mam je LG 65UM7450PLA a je stara uz peknou radku let ale aplikace sledovanitv na ni bezi kazdy den a bezi i 4K kanaly.
myslim, ze problem je v tom nastaveni " bez omezeni". Automatika ti tam hodi nejaky stream s kodekem ktery ta lg nedava. podobne mi to haluzilo na starym Samsungu. Spolehlive tam sla jen Prima, ktera mela mizerny rozliseni.
Nemáte někdo aktuální info jak to bude u SledováníTV s Formulí 1 ?