Sledovanitv.cz, diskuze
my napsali ze partner sledovanitv mel rozsahly vypadek jak napsali na FB a ze se omlouvaji a davaji mesic filmboxu zdarma a je to
- Upraveno
Aj vy riesite problem s archivom?
Je to nekde oficialne napsany ve smlouve?
midnight_man a prestal ti ist archiv na Start+ uplne? ci len ked nemas aktivnu sluzbu 7 dnovy archiv?
- Upraveno
Nepodřadily Vám prosím všechny kanály v kvalitě směrem dole, tj. že se obraz rozostřil? Na pár sekund je ostrý, pak sek a přepne se na horší kvalitu. Dělá to na více kanálech. Nějaké vytížení na straně sledovanitv a tím automatické podřazení?
EDIT o 10 min. později: už je to OK.
Ahoj, můžete se podělit s provozními informacemi k CDN serveru SledovaniTV?
Zajímalo by mě:
- Co Vás vedlo k instalaci CDN
- Vaše RAM v CDN
- Počet Vašich uživatelů
- Reálná úspora dat (graf?)
- Došlo ke zlepšení "služby" (krom možné úspory datového toku)?
Mám volný server, pro který hledám využití (192 GB RAM) a uvažuji zda na něj nasadit CDN nebo jej strčit do skříně.
Díky za Vaše názory a zkušenosti.
vyplatí se až od několika set lidí nahoru a/nebo pokud potřebuješ šetřit hlavní linku ven
Dnes jsem byl donucen prejit z ott 4net na sledovani. A ta kvalita obrazu je fakt brutal.
Hlavne u placenych kanalu.
Původní důvod k instalaci CDN bylo ušetření konektivity. To se ukázalo jako vcelku k ničemu, protože je tam spousta kanálů a pokud nemáš fakt hodně uživatelů, tak je rozdíl docela minimální.
Druhým důvodem bylo obejití NAT. Což je přeci jenom lepší důvod ...
A to si ještě nejsem jistý, zda timeshift nejde přímo od nich mimo CDN.
Jenže někdy předloni přišla aktualizace, která způsobila, že se to používat nedá. Koukáš na nějaký kanál a každých pár minut se to na chvilku sekne. Nikdo na žádný problém nepřišel ... jen se to takto divně chová. Žádná velká souvislost s celkovým provozem, ani s kanálem. Některé to sice dělaly více, některé méně, ale týkalo se to všech (alespoň neplacených, jiné jsem nezkoušel). Vyřešilo se to vypnutím té CDN.
Taky máme CDN už rok a půl a žádné sekání. Počet zákazníků necelých 200, ale server jsme raděj naddimenzovali - vzali jsme ten, co byl doporučen až od 500 zákazníků.
Jinak dlouhodobá úspora v objemu přenesených dat se pohybuje mezi 20-25%. A hlavně zákazníci jdou na lokální IP, a ven do SledovanITV jde jen ten CDN server, což se mi líbí.
hlavně pokud nemáte CDNku tak nemůžete provozovat ten nejkvalitnější stream, který je dobrý zapínat na kabelových rozvodech a podobně...
Tak na jakem železe to teda bezi?
sherlock Díky za odkaz, toto mám samozřejmě prostudované, ale nejsou tam reálné zkušenosti provozovatelů. Jsou tam pouze grafy o úspoře konektivity vs. počet uživatelů bez uvedení použitého HW.
ludvik "roztočené kolečko" na cca 0,5s mám bohužel taky, zatím jsem spojitost s nastavením nenašel (Box AndroidTV)
Měl jsem za to, že i timeshift jde přes CDN.
Nevíte co je důvod, proč CDN ukládá jen do RAM a ne na disk? Kvůli rychlosti zápisu a čtení to asi nebude.
net_work To kolečko na 0,5-1s se mi na AndroidTV boxu objevuje taky, a to tehdy, když jeden pořad přechází v následující, dle času. Tedy když koukám zpětně na film, který má dle programu končit např. ve 22:05, kdy má začínat další film (i když samozřejmě původní film přetahuje), tak přesně ve 22:05 se objeví to kolečko.
A to je podle mně věc přepínání těch nahraných pořadů v rámci OTT.
ludvik ja zadny stb nemam tak - jak jsem psal, mam android.tv. nicméně sherlock psal že mu to dělá na androidtv boxu.
Já to teda dneska sledoval a udělalo mi to na nova cinema v 21:40 a když se dívám do epg tak v tu dobu jak v den ze kterého jsem zpětně přehrával, tak dnešní den žádný program nezačínal/nekončil...
Co říkáte na nápad Primy, která požaduje na IP TV zákaz přetáčení reklamy a zákaz zpětného shlédnutí pořadů z archivu?
Nelineární sledování programů přes IP TV rázem přijde o výraznou část svého potenciálu....
To se řeší cca tři roky a chce to i NOVA
Netušíte co přesně znamená na Smart TV ta ikona "old app"? Nechci s tím otravovat podporu, je to vždy přátelský pokec na hodinu, a tolik času nemám
pelirob Ve chvíli, kdy tohle zmizí, tak nevidím důvod pro IPTV. Platit za něco, co mám přes DVB-T2 zdarma? Ne, díky
Osobně používám VOD a "běžnou TV" pouštím jen 1x za 14 dní, abych se podíval na MotoGP (a to jen protože mě satelit stojí míň, než videopass od Dorny). Stejně tam jsou jen reklamy, občas proložený covidem, nebo filmem.
Zaznamenali jste ted nejaky problem? Zasek na stb plus pomaly web...
JJ, stejná problém, pomalý web a zásek na Samsung TV
- Upraveno
Samsung TV nehra. Dcera place....
vypada ze to byla chvilka. Po minute to nabehlo samo...
Zaznamenali jsme výpadek služby
a nyní intenzivně pracujeme na její opravě.
Využijte tuto chvilku k pokecu s kamarády,
nebo se podívejte na náš FB pro více info.
(ERROR 503)
We have experienced a service outage
and we are fixing it now. Sorry for inconvenience!
u mě teď.
U mna nejde stale.