svestka Díky za info. Ani jedno v podstatě nepotřebuji řešit, chtěl jsem "nějak" využít HW, který není vytížený.
Jinak jsem sledoval datový tok z IP SledovaniTv a je to ve špičce průměrně kolem cca 100Mbps.

Dnes jsem byl donucen prejit z ott 4net na sledovani. A ta kvalita obrazu je fakt brutal. 🤮🤮🤮
Hlavne u placenych kanalu.

basty
    4net ott podstatne lepsi obraz. Ale o to vic nachylne na net. 10Mbit na stream.
    Koukam ze sledovani taha max 3Mbit spis 1,5Mbit v hodinovem grafu.

skdata Tipuji, že máš nastavenou nejnižší, tedy Základní kvalitu...

foxmen01

Původní důvod k instalaci CDN bylo ušetření konektivity. To se ukázalo jako vcelku k ničemu, protože je tam spousta kanálů a pokud nemáš fakt hodně uživatelů, tak je rozdíl docela minimální.
      Druhým důvodem bylo obejití NAT. Což je přeci jenom lepší důvod ...

A to si ještě nejsem jistý, zda timeshift nejde přímo od nich mimo CDN.

Jenže někdy předloni přišla aktualizace, která způsobila, že se to používat nedá. Koukáš na nějaký kanál a každých pár minut se to na chvilku sekne. Nikdo na žádný problém nepřišel ... jen se to takto divně chová. Žádná velká souvislost s celkovým provozem, ani s kanálem. Některé to sice dělaly více, některé méně, ale týkalo se to všech (alespoň neplacených, jiné jsem nezkoušel). Vyřešilo se to vypnutím té CDN.

ludvik tohle je divné, máme reflektor dlouho a sekání každých pár minut nepozorujeme.

Taky máme CDN už rok a půl a žádné sekání. Počet zákazníků necelých 200, ale server jsme raděj naddimenzovali - vzali jsme ten, co byl doporučen až od 500 zákazníků.
        Jinak dlouhodobá úspora v objemu přenesených dat se pohybuje mezi 20-25%. A hlavně zákazníci jdou na lokální IP, a ven do SledovanITV jde jen ten CDN server, což se mi líbí.

hlavně pokud nemáte CDNku tak nemůžete provozovat ten nejkvalitnější stream, který je dobrý zapínat na kabelových rozvodech a podobně...

Tak na jakem železe to teda bezi?

sherlock Díky za odkaz, toto mám samozřejmě prostudované, ale nejsou tam reálné zkušenosti provozovatelů. Jsou tam pouze grafy o úspoře konektivity vs. počet uživatelů bez uvedení použitého HW.

ludvik "roztočené kolečko" na cca 0,5s mám bohužel taky, zatím jsem spojitost s nastavením nenašel (Box AndroidTV)

Měl jsem za to, že i timeshift jde přes CDN.

Nevíte co je důvod, proč CDN ukládá jen do RAM a ne na disk? Kvůli rychlosti zápisu a čtení to asi nebude.

foxmen01 presne to kolecko na 0,5-1sec pozoruju taky, android.tv mám pocit že to bude něco s tím androidem, protože třeba na LG s webos jsem to neviděl snad nikdy.

net_work presne to kolecko na 0,5-1sec pozoruju taky, android.tv mám pocit že to bude něco s tím androidem, protože třeba na LG s webos jsem to neviděl snad nikdy.

Aspoň člověk ví, že daný pořad bude brzo končit. :-)

net_work To kolečko na 0,5-1s se mi na AndroidTV boxu objevuje taky, a to tehdy, když jeden pořad přechází v následující, dle času. Tedy když koukám zpětně na film, který má dle programu končit např. ve 22:05, kdy má začínat další film (i když samozřejmě původní film přetahuje), tak přesně ve 22:05 se objeví to kolečko.
            A to je podle mně věc přepínání těch nahraných pořadů v rámci OTT.

sherlock aha, to jsem nevypozoroval, je to možné. Protože je fakt, že prostě někdy to dělá i vícekrát během filmu a někdy se s tím nesetkám klidně celý týden. schválně se na to zaměřím, jestli to opravdu je tak, že to dělá mezi dvěmi filmy.

net_work Já žádný STB nemám. Takže s klientským zařízením to souvislost fakt nemělo.

ludvik ja zadny stb nemam tak - jak jsem psal, mam android.tv. nicméně sherlock psal že mu to dělá na androidtv boxu.

Já to teda dneska sledoval a udělalo mi to na nova cinema v 21:40 a když se dívám do epg tak v tu dobu jak v den ze kterého jsem zpětně přehrával, tak dnešní den žádný program nezačínal/nekončil...

o 15 dní později

To se řeší cca tři roky a chce to i NOVA

📡 Telekomunikace.cz