Mám tu RBMQS. Je to hezký, malý, má to 2 uživatelské módy, ale zase je to DoDo. PROČ chlapce nenapadlo udělat to trochu větší, ale aby to mělo v sobě rovnou 1-2ks 14500 nebo 18650 Li-Ionku (klidně ať to prodávají bez)? A nebo to mohlo mít 2 ethernety a po jednom mohlo jít jen PoE napájení :-( Jako fajn, když to budu používat někde u stolu, tak dobrý, ale pak většinou mám k dispozici normální napájení a tohle nepotřebuju. Na rovné střeše taky asi by to šlo zchroupnout, ale už musím tahat powerbanku (kterou nemám a nikdy jsem jí do teď nepotřeboval). Ale co když člověk vysí na stožáru? MQS pověsím na UTPčko, je to lehké takže v pohodě, Ale pak tam potřebuju ještě připojit tu powerbanku. Propojím to USBčkem, pustím a... Powerbanka letí o několik metrů níže, protože USB... Kdyby to bylo o kus větší s možností vložení baterky tak na ten plastovej klip by se dal přišroubovat magnet a krásně si to můžu na stožár přimlasknout.
Tohle fakt nepochopím. Když už KONEČNĚ vymyslí nějakej pěknej routerboard, anténu, switch router, etc... tak to VŽDYCKY něčím domrdaj..
Takže teď přemejšlím jak k tomu dobastlit ten dc-dc step-up s dobíjením z aliexpresu a jednu nebo dvě 14500. A magnet :-D