mena hele netuším, jen na ní vždy při návštěvě slintám. Napiš si do Plumetopu.

mena ahoj, v roce 2022: 450 bez monitoringu, 670 s monitoringem. +samozřejmě navíc příslušenství(holdery) na jiné rozměry trubiček a kabelů. No to bylo i na mě jako fandu foukání docela přepálený. netuším jak se ceny pohly od té doby, ale chtěl jsi to přibližně.

cekal jsem hodne, ale tolik ne 🙂

basty to není na občasné foukání to je na 5 dnů v týdnu full využití... a přijde mi, že pro toto použití bude fakt výkonná se super ergonomií

o 17 dní později

Mátě někdo zkušenost kolik metrů se dá zafouknout kabel 1,7mm (ZCOMAX DROP AIRBLOWN). Je s tím taková horší práce. Dáváme ho do trubek 7/3,5 nebo 12/8 ale 100m je asi maximum. Jaký případně dáváte tlak na záfuk ?

route66 do 3,5 je to cajk kabel, ale blbe se s nim dela. Od 100m to bude pain. Do 12/8 je to strasně maly kabel. Kdyz je malo mista, chce to vetsi tlaky, kdyz je hodne mista v trubce tak to chce vetsi objem vzduchu

Zkus to do 12/8 jen na konci kabelu připevni houbičku, dostaneš se určitě přes 100m

route66 jak pisou ostatni, do 3,5 Ok, pri spravnem ulozeni mkt to musi dat i 400m. Ideal do 10/6mm, do 12/8mm to neni vhodne, proste tam zbejva moc mista.

route66 tento som daval na 350m do 12/8 s co2 zafukovackou...kompresor hobby 10bar, len sa nevypinal...

basty Přesně jak píšeš, kolem 100m končíme, kdyby byla trubka furt rovně asi by to šlo ale konec vždy někam musí vybíhat a to je ten problém ... Takže jsem si ověřil že nejsme jen my blbí :-)

Ono je ideální si zafukování naplánovat z té strany trasy, kde má trasa více zatácěk.

Moja skusenost 2 mesiace dozadu. Potrebujes dostatok vzduchu. Pisal som to uz v inej teme. Nikdy som predtym nerobil dlhe trasy,mali sme pozicany kompresor kde bol prasknutý dochladzovac co sme si neuvedomili az na druhy den. S utekajucim vzduchom to neslo ani na 50m poriadne, Fukali sme napokon bez neho a islo to doslova samé.

4,5mm do 12/8 asi 550m
              4,5mm do 14/10 asi 400+200m
              2,7mm do 12/8 na 660m a 430m
              5,6mm do 14/10 400m

V tej inej teme som posielal aj link na jednu prezentáciu p.Kruga, kde je podla mna napisane zakladne know how.

záfuk 3mm kabelu do 10/6 - 950m a zajel tam jako nic. (4x zatacka 90stupnu,2x spojka).Dulezity je konstatni dodávka vzduchu do trubky.tlak byl konstatni 7,5atm.

📡 Telekomunikace.cz