Tak jsem se konečně dostal k tomu, abych se podíval na ty patch kabely PremiumCord. Objednal jsem všechny barvy a kabely v Cat5E a Cat6. Na první dobrou mohu říct, že je rozdíl mezi kabely co dodávali dříve a dnes. Dříve ty kabely byly takové fakt tvrdé, masivní, blbě se dávali i do vyvazováku, při ohybu bylo na vnější izolaci vidět, jak se natahuje (při natažení izolace měnila znatelně svůj odstín na světlejší). Nebyly tedy tak poddajné. Za to ty dnešní jsou tedy hodně vláčné, v Cat5E na mě působí opravdu lacině, jako Mastelan. Ale za to se s nimi bude dělat dobře např. do vyvazováku. Jádro vodiče je opravdu stále 100% Cu, průřez odpovídá AWG26, konektory stále kvalitní. Cat6 na mě celkově působí mnohem lépe, stále si zachovává svoji poddajnost, jediný rozdíl oproti Cat5E je jen vnitřní mřížka.
Když to shrnu, tak Cat5E vypadá kvalitně, ale kabel jako takový na mě nepůsobí až tak dobrým dojmem, Cat6 na mě působí mnohem lépe.
Osobně asi nakoupím nové patch kabely v Cat6 od PremiumCord.
Jinak pro zajímavost, včera jsem si všiml, že PremiumCord patch kabely používají i v DEKu, mají s tím propojené uplně vše. Nevím kdo jim dodává infrastrukturu, nebo jestli si to dělají sami, ale asi to nebude taková srágora.