Diskuze k pásmu 60 GHz
- Upraveno
gemb No, na GPONU fakt větší split než 1:64 nemám, no. Spíše tak 1:32, mno. To bude možná tím, že větší šasi na OLT mě vyšlo na stejné peníze jako malé a karty byly taky levnější, takže potřeba více portů mě až tak netrápí. Vzhledem k cenovému rozdílu mezi 48 a 96 vláknovým kabelem a menšímu než předpokládánému zájmu o pronájem vláken to není takový problém.
A 60 GHz máme taky s backupem, jenom na 20 MHz kanále na klasický horn sektor, kam se připojují i klasické 5 GHz přípojky. Backup máme vyzkoušený od doby, co jsme pár "VIP" a VIP zákazníkům začali nasazovat dvoupásmové LHG (2,4 GHz + 5 GHz).
schrapnel Právě to řeším, je to celkem peklo. U PtMP WAP3x60. Prostě si někdy řekne, že bude stanice shazovat a tak to dělá, pak zase několik dnů klid. Někdy za to může déšť, zima, náledí, špatný tlak, nouzový stav, moc slunce, málo slunce a další... prostě nějak porušený signál. Sranda je, že když se to chytne, ukazuje to signál 70% MCS 8, ale stejně se ta Mikrotik mrdka rozpadne.
Vy kteri si pamatujete na pocatky 2,4ghz si urcite vzpominate na podobne problémy.
Pocatky technologie a prvni vlastovky taky byli nevyspitatelne. Roky se davali na HS orinoca za bambiliony, resila se voda v konektorech antenach. Atd. Na pozadi uz prichazeli prvni 5ghz ktery tak meli cas vyrust.
Bohuzel s 60ghz ten cas nebyl. O2 a jini LTE srandy nas tlaci to nasazovat hlava nehlava. Je jen otazka jestli si to zase neposem samo sobe navzajem.
- Upraveno
Od včerejšího večera to padalo, teď začalo hustě chumelit a už to jede Zkusím to rozhodit na dva sektory...
Dnes jsem měl totožý problém. Zkoušel jsem FW, downgrade. Odeznělo to až po přelazení na 66000....
že by přišel hvězdobijec do lokality?
gemb to jsem zazil pri zaruseni , jak zminuje okoun onu firmu .... co na tom ze jsem to mel registrovany ..... naskenovavakl sem je za se signalem 20 ale dalsi antena asi o 20 stupnu jejeich smerem uz sem to mel za 60 nahradil sem to narayem a at si trhnou nohou ... uz to jede ok , lhg sem zkusil jinde a slape jako vino