Diskuze k pásmu 60 GHz
schrapnel Právě to řeším, je to celkem peklo. U PtMP WAP3x60. Prostě si někdy řekne, že bude stanice shazovat a tak to dělá, pak zase několik dnů klid. Někdy za to může déšť, zima, náledí, špatný tlak, nouzový stav, moc slunce, málo slunce a další... prostě nějak porušený signál. Sranda je, že když se to chytne, ukazuje to signál 70% MCS 8, ale stejně se ta Mikrotik mrdka rozpadne.
Vy kteri si pamatujete na pocatky 2,4ghz si urcite vzpominate na podobne problémy.
Pocatky technologie a prvni vlastovky taky byli nevyspitatelne. Roky se davali na HS orinoca za bambiliony, resila se voda v konektorech antenach. Atd. Na pozadi uz prichazeli prvni 5ghz ktery tak meli cas vyrust.
Bohuzel s 60ghz ten cas nebyl. O2 a jini LTE srandy nas tlaci to nasazovat hlava nehlava. Je jen otazka jestli si to zase neposem samo sobe navzajem.
- Upraveno
Od včerejšího večera to padalo, teď začalo hustě chumelit a už to jede Zkusím to rozhodit na dva sektory...
Dnes jsem měl totožý problém. Zkoušel jsem FW, downgrade. Odeznělo to až po přelazení na 66000....
že by přišel hvězdobijec do lokality?
gemb to jsem zazil pri zaruseni , jak zminuje okoun onu firmu .... co na tom ze jsem to mel registrovany ..... naskenovavakl sem je za se signalem 20 ale dalsi antena asi o 20 stupnu jejeich smerem uz sem to mel za 60 nahradil sem to narayem a at si trhnou nohou ... uz to jede ok , lhg sem zkusil jinde a slape jako vino
Mráz = velký problém.
Že by se opakoval problém metrolinqu? :-D Nebo budeme dodělávat topítka dovnitř :-D
- Upraveno
PtMP? Ani teď v zimě?
mame oboje. ptp vic... tohle je mp? Pokud muzes dej tam vysokou frekvenci a mej na vsech stejnou verzi... Je potreba i mit fakt cistou fres.
Nejvyšší povolenou frekvenci mám na uplinku, nechci ho shodit. Ostatní se chovají tak nějak stejně. Verzi samozřejmě mám stejnou. Myslím, že 6.48 jede zatím nejlíp ze všech. Jeden z klientů má lízlou fresnelku stromem a zatím se chová nejlépe
link downs 568 tu je este co ladit...