cheprer Občas pozorujeme podobné. Rollback na 5G Prostě jsou klienti kterému to může zlobit, a nevyhovuje. Tak vracím zpět na 5G zatím jsem nedošel k řešení. Dělá to sporadicky u XYZ% klientů na mp.
neos jenya Ja mam r3. Ale ked tu mam riesit este nejake revizie, spravne verzie fw, tak mi to pride cele nepouzitelne. Zatial z toho mam divne dojmy. Rychlosti sice ohurujuce, ale toto sa mi riesit nechce. Ma tu niekto PtMP dlhodobejsie nasadene a chodi mu dobre?
lucas_evo asi mi nejak uniklo, ale chapu spravne, ze lze podle vo-r12-032021-3 v d4 pouzivat i lhg60 a nray u klientu proti wap60?
laibir lucas_evo Kdy k týhle změně došlo? To by měnilo trochu situaci. Na druhou stranu nechci jít do extrému a dávat LHG60 na 800 m proti wAP jako něktří poskytovatele ve městě. Spíš se to hodí jako rezerva i na těch 200m.
tulo Ja som dnes zapol svoj prvy MultiPoint na oboch stranach 6.48.3 verzia nastavene "no region set" a ked dam na AP frekvenciu 66000 tak sa nespoja. na jednej strane je WapKa na druhe nRay vzdialenosť 460m. Keď vrátim na 64800 normálne sa spojí a beží to bez problému.
tulo Pizda drevená 🤣 mam to niekde vzadu v hlave uložené ale stále sa mi ten scanlist spájal iba s ubnt.
dagus Tak hlavně 460m good luck a dej si tam rovnou 5tku k tomu jako zálohu. 60tku provozujeme už nejakej rok a co je nad 300 proti wap je za slejváku nedostupný.
tulo Je tam aj 5ka, je to pre skolu zatial ako pokus, naladil som to na -56 tak to hadam nejaky ten dazd prežije.
gemb tulo to uz im sprav rovno bod bod nech je to normalne...vsetky tieto wapko instalacie su k hovnu aj tak...stale to neni doladene po vsetkych stranach....aby som klientovi potom vysvetloval preco mu to neslo v dazdi, tak to nie...spravit bod bod na nrayoch alebo aspon na cube.
orel005 gemb kdyz to AFko ohulis, funguje ti to pak správně ? Ja to zkousek několikrát a paradoxně se signal sice zlepší ale začne to velmi rychle linkovat třeba jen na 500 a celkově, je to zalagovane a nestabilní. Ja tam tedy zkousel Arubu a pak těch 44 dB nebo kolik to tam jde v tom webgui.
gemb orel005 myslíš af24 ? Tam je to o Tom, že signál ideálne okolo -55...keď bol signál napr -40 dačo tak to nechodí...
nmap Chtěl bych se zeptat, zda ještě někomu jinému v horku umřel nějaký nRay. Opustil mě v pátek krátce po poledni, byl nasazen jen dva měsíce. Napřed přestal komunikovat zcela na ethernetu, ale ještě svítil, teď už ani neblikne.
kozlicek nmap jaky? 1,2,3? Ja mam Ray2 a tomu zese nekdy z niceho nic "jebne" a restartuje se bez ohledu na pocasi nebo provoz ci napajení.... zahada. Zlaty erik.
nmap kozlicek Já měl na mysli nRay 60GHz rádio od Mikrotiku. Profirádia, musím zaklepat, drží na výbornou.