net_work zatím je to krátká doba, ale vypadá to, že můžu potvrdit co hapi psal - na p2p s r2 spoji po nasazení 6.45.9 se to zdá mohem stabilnější, co se týče disconnectů
ludvik Teď jsem si všiml, že wAP jsou už r3. A musím to zaklepat, s 6.47.4 je to stabilní (zatím s jedním klientem). To na starších revizích nevídám.
net_work ludvik me na Wapx3 velmi vyrazne pomohlo zapnout ten parametr ktery vypina to preskakovani mezi poli. Nicméně mám tam taky jen 1 klienta...
ludvik Bordel v názvech. wapx3 nepoužívám vůbec, tak mě nenapadlo zdůraznit, že je to ta jednoanténová :-(
jaroslav_safranek PtP 850m na LHG s Testing verze 48beta48 se přestala rozpojovat. Předtím 47.4 300 rozpojení za týden. Sladěno na center -51 signál.
Kolobok honzam Dělal jsi i klienty? na tu verzi? My jsme to testovali na 6 wAPx3 po 7-8 klientech a katastrofa.. Do 3 kliošu valí všechno pěkně.
honzam Kolobok Ano wapx3 i oba klienti beta47. Nyní uptime 2d 5h a ani jeden disconnect. Předtím několik disconnectů denně... Uvidíme budu sledovat dál
gemb Pozeral som spoje co mame nasadene u nas a tiez sa na niektorych zacalo diat odpajanie na 1 sekundu co je dost otravne...vsade mame ros 6.45.6 ktory tam dlho dobre fungoval a zrazu prestal...toto ma najviac sere na MK...nieco funguje a zrazu sa to zacne kazit...uptime 391days..verzia r1....verzia r2 na jednom spoji ako nahle zacne prenasat vacsi traffic tak tiez sa odpaja na 1sekundu...dokial ten spoj bol nasadeny ale nevyuzivany tak bezal bez rozpojenia...
pedro4444 gemb definuj zvyseny traffic pretoze u nas priemer 200 mb a pohoda.. ale davame len spoje do 1 km ostatne je samovrazda a presne potom cakat na odpojovanie... jedine s riadnym backupom...
gemb pedro4444 lenze tu nejde o vzdialenost ale o softverove odpojovanie zabugovane ROS ako vzdy...jeden spoj mame na 740m a dokedy bol spojeny a nic sa neprenasalo (bytovka bez zakaznikov) tak drzal) teraz tam tece od 0 po 100Mbit aj to len spicka a uz to robi hovna...iny spoj (sice r1) na 960m s trafficom 300-400Mbit chodi normalne. ROS take iste verzie...proste soft odpajanie je vzdy tak na sekundu a v logu mas link down a v zapati hned link up...
pedro4444 gemb tak asi mam stastie ale nerobi mi to ani na jednom spoji ale je pravda ze vsetky su r1
hapi nižší verze mají problém s 0 trafficem. Je to v changelogu. Nový verze s tím problém nemají. Pokud spoj nepadá s novou verzí, cpal bych tam novou verzi.
ludvik hapi Co tím přesně myslíš? Jak jsem psal, že wAP r3 s 6.47.4 je stabilní - po třech dnech přestala. Chvilku na to, co jsem vypnul btest, jehož výsledky byly takové, které jsem na starších ještě neviděl. Graf absolutně rovný.
drastys Tak po downgrade na 6.45.9 mnohem lepší, nepadá to, signal drží, rychlost mezi jednotkami cca 750Mb. Teď čekám na silnější déšť jestli to taky udrží
drastys reset v prvních verzich to slo nastavit, vsichni kdo jedou pres 1.5km tak pouzivaji tuto freq.
dagus drastys všichni ne... My máme 64G a jedeme i 2km. K čemu kanál, který není na ČTÚ registrovatelný.