cheprer mirek_k zkus a uvidíš. Tam kde jsou wapky tak tam zatím nemáme odezvu takže sem to na nich nezkoumal. Tam kde jsou Cube a nebo ty první sqt tak tam se lidi ozývají. Já sem bohužel problémové lidí vrátil na 5G protože už nebylo co. Dávalo se to na testy, a zatím se to na MP neosvědčilo. Resp pro n náročného koncaka jo, ale ten nebude platit přidanou hodnotu. Doufal sem že by to vyřešilo náročnější zákazníky v lokalitách a zatím blbý.
selic mirek_k Jaký poskytuješ tarif na klienty s Cube? Zkusil bych na AP nebo těsně před AP dát shaper, aby se na klienta se 100Mb ethernetem nedostalo víc než 80Mbps.
gemb Som zvedavy na prvy sneh a tie ptmp na klientov 😃 gigovy port u klienta je to posledne co by ma trapilo...
okoun honzam tak náš postup je takový, že jedeme na jistotu, žádné experimenty, tak to máme i v 5GHz, kde jedeme u klientů prakticky všude paraboly....
selic ppp76 A kolik těch cube na tom WAPu visí? Jako ptp to jede od verze 6.47.6 bez výpadků a jako ptmp to jede tak do 3 připojených klientů. Jak se připojí čtvrtý, tak to začne blbnout v neúnosné míře.
julian okoun Myslíte MAX 3 klienty na sektor (libovolné), nebo MAX 3 Cube a jiných dalších klientů může být více? R
okoun julian já prostě dávám max 3 libovolně, je to smutné ale je to tak, halt ten internet na takové technologii nesmíte prodávat za 200 Kč podobně 😃
pgb okoun chápu že to moc dobře nefunguje, ale přijde mi to jako strašné plýtvání pásmem kvůli třem klientům.
myghael okoun To já dávám na jeden 60G wAP sektor max. 6 klientů, ale snažím se to držet do 4. Protože na 60G dávám jen 100+ Mbps tarify (samozřejmě taky za 400+ Kč), tak aby to ten sektor vůbec udýchal. 😃
gemb pgb Co si nepametas ako tu deti uz hodne davno plakali ako je to pasmo pre PTMP a nie PTP...a teraz su radsej ticho....aj pre 8 klientov je to mrhanie pasma...s takto sirokym kanalom tu musi vediet obsluzit desiatky klientov, za mna minimalne 40 aby to nebolo mrhanie pasmom...nie takto vsade vyrastaju dr*nute wapky a zasieraju sajty a vsetko okolo...takze nebude ani PTP ani PTMP 😃 super...jak za cias 2,4G.
okoun pgb ano to je, ale dáme že to někdo už konečně opraví, bohužel mikrotik v posledních několika měsících se mi zdá že rezignoval na vývoj snad veškerého SW, dříve jsem si myslel, že je to rádio ted už je to i vše ostatní 🙁