pgb jika když dáš align, tak se spustí zaměřovací režim a proto to skáče. Pokud nějak neprší tak není důvod aby to padalo. Naopak je žádoucí aby to bylo stabilní. Grafuju teď dva dny 6.47.7 a měl jsem tam na snmp pokles už vidět.
jika Jo ja vim co dela align, jen je mi divna ta rovna cara v monitoringu, nehne se to ani o decibel. Krome par minut po align, nebo disable/enable radio. Mam to teda jen na 300m, ale v desti ani mlze se to nehlo ani trochu. To je mi podezrele.
honzam jika vyzkoušej jednoduše. Před jednu z antén dej ruku nebo nějakou překážku a sleduj 🙂 Pokud to drží rovnou čáru buď rád
gemb No lebo tak to je v novych FW...hodna sa realne istotne meni ale hodnota ktoru ukazuje ROS sa nemeni a tx sektory sa dohaduju len asi prvych 10 minut dokedy sa nefixnu na nejake hodnoty...zaroven sa musi potom nieco udiat aby sa zmenil signal alebo tx sektory...napr prudka zmena signalu alebo uplne odpojenie . Ked si tam das nejaky z prvych ROSov tak sa ti to bude menit v realnom case.
gemb Konecne nieco pouzitelnejsie do 60tky od UBNT. Gigabeam Plus. TX power +15dBm, zisk 34dBi. Vyzera to ako nejaka mala parabola na styl Mimosa B24, resp ako konkurencia pre nRay. https://fccid.io/SWX-GBEPLUS/Label/Label-Sample-and-Label-Location-4965999
3com Co se týče vysílacího sektoru 60°. ''Access point MikroTik wAP 60G AP''. Má někdo zkušenost jestli má cenu na to přidávat odrušovací kryt: ''WaveRF ODR-wAP''. (Dostupný na i4wifi). Má to nějaký efekt nebo je to úplně zbytečné?
okoun ano má to efekt, kdy to máš ještě na výložníku 50cm tak můžeš použít stejný kanál přesně na druhou stranu.....
Kolobok No jdeme do finále.. Testujeme na 4,2 km RSSI -62, ale jedna strana je v mlze od oka.. Takže víc zítra. 10km je zcela reálných
Kolobok Nějak takhle.. Ale ještě jednou, jedna strana není dosměrovaná a je jen od oka, takže spíš zázrak, že se to spísklo.. Zítra to budeme dotáčet. Tohle je s 35cm anténou
Kolobok xandy Ne.. překopaný pajšl od wAP, naše antény náš vývoj, momentálně na 66-68GHz, a few moments later na 69-72 🙂
gemb nemyslim 3km ale vyssie uvadzanych 10km...10km je do prveho dazdu aj slabsieho. Rovnako ako Eband...nikto nestava eband na 10km. Neviem preco by mal niekto stavat Vband na 10km, kedze vrchna cast pasma sa sprava +- rovnako ako v ebande.
Kolobok gemb Tak já ti to povím.. E-bandu jsou průser hlavně lokální útlumová minima při lineárních širokopásmových modulacích, které se projevují v teplotních a hygrometrických gradientech - tím se mění skupinové zpoždění to má vliv na přenos.. To u OFDM modulací chybí.. Ono postavit rychlou sít na v podstatě nespolehlivých prvcích a to doplnit o pomalejší zálohy už není taková věda. Reálné využití bez záloh bude do 6km
gemb Kolobok nezaznela nikde dostupnost takeho spoja...takze s cim treba pocitat? pri akych zrazkach ? Mna by strasne zaujimala jedna vec, preco sa toho nechytaju bezne znamy vyrobcovia spojov...preco take veci neriesi taky racom, alcoma a pod? Vsak cipset maju hotovy od ineho vyrobcu len to dosadit do spravneho balenia....rad by som kupoval take spoje s normalnou parabolou, smiesnou spotrebou a +- spolahlivost ako sucasne LHG60. Nie stale sa tu musia bastlit hovna okolo celej 60tky...vymyslat kopec srancov okolo toho...nechapem...
Kolobok gemb Jednoduchý.. Potřebuješ initiate licence fee, které je u Quallcomu 200tis. EUR a zvazek na odber siliconu. Ceny zatím nejsou, je to ve stavu prototypu, teď na to kreslím nějaký shell
k3ny gemb Už si někdy viděl že by Racom, Alcoma, Ericsson, Ceragon atd. prodavali wifi? Já měl za to že vyvíjí vlastní modem....
Kolobok honzam Ten je daný požadavkem regulace. leze z toho +- 12dBm, ale anténa má skutečně kolem 43dBi zisku