Diskuze k pásmu 60 GHz
ten kryt od jirouse nepomůže, siklu má také radom a když to na něj namrzne tak smůla....
aby ten jirous byl funkční musí se to ještě ochránit tím sprejem, bohužel ten sprej blbě funguje na sejtech
Mě teda kryty od Jirouse pomohli. Jednu zimu jsem to měl bez nich a napadlo trochu sněhu a spoje se pořád podřazovali nebo padali. Tuto zimu mám vše zadeklované a ani jeden výpadek a to je v podstatě horší zima než minulou sezónu. Sníh zůstane na krytu shora, ale nenapadá na síto nebo zářič. Takže u mě v pohodě.
redmax jo ale tohle není zrovna moc relevantní srovnání, já tu mám mraky sněhu a všechno mi jede, protože prstě padá sníh který tomu zrovna nevadí, jako relevantní srovnání je když má site na něm máš antény s radomama a to ve stejném směru a pokud na tom jirous radomu nebude nic a na ostatních radomech to bude nalepené tak potom řeknu ano, jirous funguje
Jasný, každý máme jinou oblast, já 666 m.n.m. Když padal mokrý, lepkavý sníh, tak i tak v pohodě, prostě na ten radom se mi nelepí. Ve stejném směru mám LHG a UBNT antény, ty UBNT byly zasypané a logicky padl signál, ale jeli (5G), ale s LHG to ani nehlo (982m). Ten sníh se tam prostě nenalepil a pokud ano, tak uplný prd a se signálem to ani nehlo a hned odtál. U mě tedy fungují. A porovnávám dvě sezony, jednu s radomem a druhou bez a rozdíl je teda znatelný.
GigaBeam Plus 35dBi TX +17dBm. Nejaka novinka...ale nevyzera to zle, je to zakrytovane...az na to uchytenie, asi na zeleznu pasku. http://dl-origin.ubnt.com/ds/gbe-plus_ds.pdf
supr...
Třeba to bude pro total slepé. Tedy dáš ssid a heslo, ono se to bude točit jako starlink a samo naladí.
ve slejvacich to padne.
Ver tomu ze padne v lijaku na par minutek.
ppp76 o použití zmíněných zařízení podle řádku d3 platí kvůli použité normě ETSI EN 302 567 omezení. Zařízení je možné provozovat pouze v kmitočtovém pásmu 57-66 GHz, pro které byly posuzovány. Pásmo 66-71 GHz je tak pro tyto instalace prozatím tabu. V praxi to znamená využití kanálů 1 (58320MHz), 2 (60480MHz), 3 (62640MHz) a 4 (64800MHz).
jakduch d3 57–71 GHz40 dBm e.i.r.p.8)23 dBm/MHz, výkon přivedený do antény je max. 27dBmVčetně pevných venkovních instalací12) dosud nestanovena1 nevim asi ctu jine d3 ale tohle vidim ja a dosud nestanovena je :11)Vpřípadě, že nebyla stanovena harmonizovaná norma, musí být zařízení posouzeno podle modulu B+C nebo modulu Hnařízení vlády č. 426/2016 Sb., o posuzování shody rádiových zařízení při jejich dodávání na trh (tj.posouzení shody Oznámeným subjektem, označení zařízení CE + 4místné číslo