Mě teda kryty od Jirouse pomohli. Jednu zimu jsem to měl bez nich a napadlo trochu sněhu a spoje se pořád podřazovali nebo padali. Tuto zimu mám vše zadeklované a ani jeden výpadek a to je v podstatě horší zima než minulou sezónu. Sníh zůstane na krytu shora, ale nenapadá na síto nebo zářič. Takže u mě v pohodě.

redmax jo ale tohle není zrovna moc relevantní srovnání, já tu mám mraky sněhu a všechno mi jede, protože prstě padá sníh který tomu zrovna nevadí, jako relevantní srovnání je když má site na něm máš antény s radomama a to ve stejném směru a pokud na tom jirous radomu nebude nic a na ostatních radomech to bude nalepené tak potom řeknu ano, jirous funguje 🙂

Jasný, každý máme jinou oblast, já 666 m.n.m. Když padal mokrý, lepkavý sníh, tak i tak v pohodě, prostě na ten radom se mi nelepí. Ve stejném směru mám LHG a UBNT antény, ty UBNT byly zasypané a logicky padl signál, ale jeli (5G), ale s LHG to ani nehlo (982m). Ten sníh se tam prostě nenalepil a pokud ano, tak uplný prd a se signálem to ani nehlo a hned odtál. U mě tedy fungují. A porovnávám dvě sezony, jednu s radomem a druhou bez a rozdíl je teda znatelný.

bastyPekny, ale za ty prachy mam temer 2x nRay. Nebo je GigaBeam Plus v necem vyrazne lepsi?

gemb : Co je to motorové příslušenství ? bude to mít nějaké volitelné motorové natáčení ? 🙂 jestli koukám dobře.

whef Třeba to bude fungovat lépe a rychleji, než phase array.

Třeba to bude pro total slepé. Tedy dáš ssid a heslo, ono se to bude točit jako starlink a samo naladí.

dagus : Třeba jo, ale myslím, že když to je volitelné příslušenství, bude to stát co ta jednotka a tolik super to asi nebude, ale pro amíky, co nevědí co s pěnězma a jak to naštelovat proč ne 🙂

ve slejvacich to padne.

jakduch nray na 3 km bezi uz pet tejdnu bez vypadku , prezil vsechny vanice co tu prosli bez ztraty kyticky, 1,4km s prstem v nose da

basty v 66ghz nepadne to uz by musely padat cisterny i s ridicema

ppp76
            Mě jde o to být v pohodě s ČTÚ po poslední pálce 😃
            Channel 1: 58.32 GHz (58320 MHz)
            Channel 2: 60.48 GHz (60480 MHz)
            Channel 3: 62.64 GHz (62640 MHz)
            Channel 4: 64.80 GHz (64800 MHz)

jakduch pokud ctu dobre tak pasmo je 58 az 71 ghz nikde zminka ze by se nesmelo pouzivat 66ghz a kdyz to registruju tak jim pisu 66000 a za celej rok se nikdo necukal

Ver tomu ze padne v lijaku na par minutek.

ppp76 o použití zmíněných zařízení podle řádku d3 platí kvůli použité normě ETSI EN 302 567 omezení. Zařízení je možné provozovat pouze v kmitočtovém pásmu 57-66 GHz, pro které byly posuzovány. Pásmo 66-71 GHz je tak pro tyto instalace prozatím tabu. V praxi to znamená využití kanálů 1 (58320MHz), 2 (60480MHz), 3 (62640MHz) a 4 (64800MHz).

jakduch d3 57–71 GHz40 dBm e.i.r.p.8)23 dBm/MHz, výkon přivedený do antény je max. 27dBmVčetně pevných venkovních instalací12) dosud nestanovena1 nevim asi ctu jine d3 ale tohle vidim ja a dosud nestanovena je :11)Vpřípadě, že nebyla stanovena harmonizovaná norma, musí být zařízení posouzeno podle modulu B+C nebo modulu Hnařízení vlády č. 426/2016 Sb., o posuzování shody rádiových zařízení při jejich dodávání na trh (tj.posouzení shody Oznámeným subjektem, označení zařízení CE + 4místné číslo

Tak dnes nám na malou chvíli padnul při sněžení nRAY spoj, který je na 180 metrů. A do teď ještě nemá původní signál.

📡 Telekomunikace.cz