čim větší tolerance na vzdálenost, tim menší přenosovka. Nikdo nečekal že někdo bude wapku strkat do paraboly na kilometry.

hlavne si uvedomte, ze fyzika je jasne dana .. je nejaky povoleny vykon a tim je vse dane .. varit to zas nejak na max nicemu neprospeje

jo jasne, nicmene jde o testy pokud LHG ma chodit na 2km tak by teoreticky v parabole WAPka mela taky, zvlast kdyz ta sila signalu tam je , ja jen polemizuju a testuju co to zvladne ;)

Provozovat 60GHz na 2km mi přijde mimo hlavní určení, krátké rychlé PtP spoje. Každý by chtěl spoj na desítky km, nezarušitelný a ideálně PtMP.... není to pak GPON? ;-)

Já myslím, že uTik byl estabilishmentem "upozorněn" , že dává na trh "nežádoucí" výrobek. Je to přeci jenom EU a zde platí jasná, léty propachtovaná pravidla, zejména, že zavedeným firmám v jistých oborových sektorech se konkurence nedělá,že. Mimosa (CA,USA) musela "spřahnout" svůj FW s přesným určením regionu (a tím i degradovat svůj výrobek v EU), Ubiquity také a uTik nebude výjimkou. Už jen čekám, že vyrábět ozařovač s vestavěným rádiem bude zakázáno a každé rádio bude muset být označeno jménem majitele, aby hoši z Polepšovny to měli snažší. Pán, který nick Polepšovna vymyslel, by jistě mohl povídat...

o 5 dní později

43rc15

*) RX signal improvements

*) enabled channel 4 (now supports distances over 2 km)

*) distance lock removal

*) improved all around stability

fuu pekne ak to pojde do 2 km tak maximalna spokojnost...

je dobré si upřesnit termín že to pojede, pro někoho to může znamenat chod jen za pěkného počasí a ve špatných už ne, u někoho to znamená chod neustálej i v tom největším mordoru no a tam se potom hodně liší signál v rezervě

43rc15

Ahoj a kde sa to da stiahnut na mikrotik.com to nie je dik

*) RX signal improvements

*) enabled channel 4 (now supports distances over 2 km)

*) distance lock removal

*) improved all around stability

to jsem pochopil, nicmene na mikrotiku je ke stazeni max rc14

to jsem pochopil, nicmene na mikrotiku je ke stazeni max rc14

jsou to testerské RC. U 15 ještě 4 kanál není, jde nastavit až u RC16 a zatím jenom v CLI:

/interface w60g set 0 frequency=64800

Jinak LHG vcelku stabilne momentálně na 1300m

stabilne je co ? za deste OK .. za mlhy OK .. ?

stabilne je co ? za deste OK .. za mlhy OK .. ?

Letos máme na ty deště smůlu, o mlhách ani nemluvím. Bavím se o běžném datovém provozu. Samozřejmě déšť to zabije.. Posledně cca před měsícem na celé 3 minuty

Na 1,05 km to zatím padlo jen jednou, momentální deště bez povšimnutí.

A na kanál 4 bylo potřeba provést fyzické doladění. Ono když jsem ladil na kanále 1, tak se to dalo očekávat :)

po nahrátí 6.43rc17 mi nejde přístup přes winbox. Hlásí to špatné heslo. SSH se přihlásit jde. Máte někdo podobný problém?

jj to samé...

vidím to na problém tohoto

*) user - all passwords are now hashed and encrypted, plaintext passwords are kept for downgrade (will be removed in later upgrades);

*) winbox - improved authentication process excluding man-in-the-middle possibility (Winbox v3.14 required);

to bude ono. Ale winbox v3.14 ještě není?!? Třeba to jde nějak vypnout?

No 3.14 není, ale je potřeba ;-) Proč mě to nepřekvapuje?

📡 Telekomunikace.cz