čim větší tolerance na vzdálenost, tim menší přenosovka. Nikdo nečekal že někdo bude wapku strkat do paraboly na kilometry.
Diskuze k pásmu 60 GHz
hlavne si uvedomte, ze fyzika je jasne dana .. je nejaky povoleny vykon a tim je vse dane .. varit to zas nejak na max nicemu neprospeje
jo jasne, nicmene jde o testy pokud LHG ma chodit na 2km tak by teoreticky v parabole WAPka mela taky, zvlast kdyz ta sila signalu tam je , ja jen polemizuju a testuju co to zvladne ;)
Provozovat 60GHz na 2km mi přijde mimo hlavní určení, krátké rychlé PtP spoje. Každý by chtěl spoj na desítky km, nezarušitelný a ideálně PtMP.... není to pak GPON? ;-)
Já myslím, že uTik byl estabilishmentem "upozorněn" , že dává na trh "nežádoucí" výrobek. Je to přeci jenom EU a zde platí jasná, léty propachtovaná pravidla, zejména, že zavedeným firmám v jistých oborových sektorech se konkurence nedělá,že. Mimosa (CA,USA) musela "spřahnout" svůj FW s přesným určením regionu (a tím i degradovat svůj výrobek v EU), Ubiquity také a uTik nebude výjimkou. Už jen čekám, že vyrábět ozařovač s vestavěným rádiem bude zakázáno a každé rádio bude muset být označeno jménem majitele, aby hoši z Polepšovny to měli snažší. Pán, který nick Polepšovna vymyslel, by jistě mohl povídat...
43rc15
*) RX signal improvements
*) enabled channel 4 (now supports distances over 2 km)
*) distance lock removal
*) improved all around stability
fuu pekne ak to pojde do 2 km tak maximalna spokojnost...
je dobré si upřesnit termín že to pojede, pro někoho to může znamenat chod jen za pěkného počasí a ve špatných už ne, u někoho to znamená chod neustálej i v tom největším mordoru no a tam se potom hodně liší signál v rezervě
a kde ji mas?
43rc15Ahoj a kde sa to da stiahnut na mikrotik.com to nie je dik
*) RX signal improvements
*) enabled channel 4 (now supports distances over 2 km)
*) distance lock removal
*) improved all around stability
to jsem pochopil, nicmene na mikrotiku je ke stazeni max rc14
to jsem pochopil, nicmene na mikrotiku je ke stazeni max rc14
jsou to testerské RC. U 15 ještě 4 kanál není, jde nastavit až u RC16 a zatím jenom v CLI:
/interface w60g set 0 frequency=64800
Jinak LHG vcelku stabilne momentálně na 1300m
stabilne je co ? za deste OK .. za mlhy OK .. ?
stabilne je co ? za deste OK .. za mlhy OK .. ?
Letos máme na ty deště smůlu, o mlhách ani nemluvím. Bavím se o běžném datovém provozu. Samozřejmě déšť to zabije.. Posledně cca před měsícem na celé 3 minuty
Na 1,05 km to zatím padlo jen jednou, momentální deště bez povšimnutí.
A na kanál 4 bylo potřeba provést fyzické doladění. Ono když jsem ladil na kanále 1, tak se to dalo očekávat :)
po nahrátí 6.43rc17 mi nejde přístup přes winbox. Hlásí to špatné heslo. SSH se přihlásit jde. Máte někdo podobný problém?
jj to samé...
vidím to na problém tohoto
*) user - all passwords are now hashed and encrypted, plaintext passwords are kept for downgrade (will be removed in later upgrades);
*) winbox - improved authentication process excluding man-in-the-middle possibility (Winbox v3.14 required);
to bude ono. Ale winbox v3.14 ještě není?!? Třeba to jde nějak vypnout?
No 3.14 není, ale je potřeba ;-) Proč mě to nepřekvapuje?