Jak to maji podchcené aby jim se jim lidi po 2 letech na to nevyprdli? Předpokládám že to většina udělá a kdo ne tak je to jenom o lenosti něco řešit / měnit?
T-Mobile FTTH
Právě že vyprdnou. Berou si to na 2roky a pak od nich zase odchází.... (osobní zkušenost)
Potkali jsme se s tím, ale třeba minulý týden v domě kam se Tčka nacpali máme optiku už x let. Pár lidí se ozvalo, že by uvažovali o odchodu (logicky je navnadila ta podnákladová cena, byť jen na 2 roky), dostali retenční nabídku a většinou zůstali. Pohoda.
Mně nabízí na jednu školu 1G za 375 Kč. Když jsem po něm chtěl nějaký SLA, tak bylo dlouho ticho a že neví o co se jedná a to už byl 3. obchodník, který má mít na starost business. Dark fiber v rámci malého města bylo a pořád je sprostý slovo a okruh také. Garance rychlosti je taková jakože "to určitě pojede vždycky na plno".
Návrh smlouvy neexistuje a jen léták, do kterého vyplnil název a adresu, aby to působilo jako osobní nabídka.
Celé mi to připadá jak šmejdi s nádobím.
laibir K čemu potřebuješ pro školu SLA? Tam žádné prachy neutečou když bude čirou náhodou výpadek. Škola není fabrika. Pokud je to na GPONu, agregace bych se nebál. Daleko lepší je negarant gigabit než garant 100 Mbit.
Každopádně ano, to co předvádí TMO nese znaky šmejdství. Podle mě to okopírovali od Vodafonu a ten od převzatého UPC, ti to dělali úplně stejně.
kamilj V tomhle případě je bezpečnější mít tam 2 přípojky od úplně jiných ISP, sice tím běžně přijdu o své příděly, ale lepší jak být offline. Ale souhlas, ve škole to nejde minutu a všichni začínají šílet (to samé s wifi pro žáky, jim nejde minutu TikTok a už mají deprese...).
Jen tedy zbavit se SPOF je u nás nereálné, tak je tam alespoň připraven záložní HW.
OT: My máme garant od O2 s nějakým SLA a k tomu LTE zálohu... technik tu zálohu nainstaloval uvnitř do racku, takže signál je fakt špatný (uvnitř budovy je obecně sotva použitelný) a při posledním výpadku jim umřelo něco na vysílači (logicky neřeknou nic), takže umřel jak 17 GHz primár, tak mobilní síť a byli jsme offline tak jako tak
Panenko kam sme sa dopracovali, dostali ked skola bez netu = nefunkcna skola. Kde su tie casy ked bol net na skole len na informatike aj to 1 hod tyzdennne a vsetci boli spoko a skola fungovala nasobne lepsie.
Je to tak jak zde někteří povídají. Den bez internetu a myslím, že bych byl linčován. Ale také pravdou je, že by to přežili. K tomu CERMATU. Když se měly včera odeslat vysledky z anglického jazyka, tak to stejně nešlo. Volali mi, že chtějí přistup na WiFi a já se jim snažil vysvětlit, že tím si asi nepomůžou, když je problém u Cermatu.
Jinak o to SLA mi ani tak moc nejde, ale spíš trochu zjistit jak ten obchoďák funguje a jak dobře funguje T jako celek. Z celé tyhle jejich akce jsem si mohl udělat krásný obrázek. Máme dvě budovy a na obou budovach máme jednoho poskytovatele. Takže jsem chtěl logicky to samé po T.
Budova 1 měla dokopáno a trubičky uvnitř. Budova 2 měla trubičky zakopane jen venku a i přesto mi obchoďák tvrdil jak mu v systému svití jen budova 2 jako aktivní a že na jedničce mi službu nemůže nabídnout. Takže pravý opak toho, co byla realita. Trvalo 3 měsíce než to v systému opravili, aby mi mohl vygenerovat nabídku. Do ty doby mi ji nemohl dát.
Takže jsem nabyl dojmu, že on je tam zbytečný a nabídky může rozesílat automaticky systém. Ono to totiž i tak vypadá.
Přiště se ho zeptám, co se stane s cenou až vyprší promo nabídka 12M.
Počkejte, až si všimne, že i bez elektřiny je škola prakticky odrovnaná a začne vykládat, jak před objevem elektřiny škola fungovala dokonce 10x lépe.
Je vidět, že i lidé z IT se už dostávají do věku, kdy začínají říkat, jak to dříve bylo lepší ;-)