Možná už to tu někde zaznělo, máte někdo přímé porovnání s novým Siklu ? Bohužel na té konfereni co o tom byla jsem nebyl a zajímal by mne spíš názor někoho jiného, než obchoďáka :) Nevím jestli to je typ Siklu EH-8010 díky za případné zkušenosti.
Ahoj,
nyní jsem nasadil 2ks těch Siklu EH-8010 a popravdě by musely být levnější, abych je nasazoval ve větším množství - zrovna ráno jsem si o tom psal s dodavatelem. Ty 2 spoje jsem koupil v rámci akce, a to byl dobrý kup a nasadil jsem je na 2 krátké trasy, kde bych si tipnul, že budou 5 a více let a že o nich nebudu za tu dobu vědět.
www rozhraní je dost pomalé a v té poslední verzi fw nejde ovlivňovat chování ATPC (zatím mi to smaží stále na MAX).
Vidím to tak, že Siklu je tak pro malého ISP, který toho v mgmt nikdy nebude moc nastavovat, Eri, Ceragon apod... budou pro ty kteří budou chtít více operátorské řešení.
To porovnání bylo založeno na vysoké dostupnosti na velké vzdálenosti, ale prostě na to nemá mechanické provedené těch antén (super by bylo, pokud by k tomu byly Andrew antény nebo něco podobného).
Nemyslím si, že by ti někdo mohl dát moc věrohodnou opd. na tvoji otázku, to by někdo musel provozovat 2 spoje na téže trase, aby to mohlo mít vypovídající odp.
R