Obecně o VDSL modemech
- Upraveno
Odpoveď z Telekomu na otázku zálohu pri rDSLAM-och:
_Dobry den
V zmysle internych predpisov, ktore vychadzaju z regulacnych predpisov su zariadenia zalohovane proti vypadku elektrickej energie.
V pripade burok sa neda presne specifikovat co nastane. Standardne su zariadenia uzemnene. Riziko vypadku sluzby je vzdy, ak by nahodou uderom bleskom doslo k poskodeniu vedenia, pripadne zariadenia na strane zakaznika. Pocas burky odporucame router odpojit od elektrickej energie ako aj od telefonnej pripojky.
Verime, ze nasa odpoved je zrozumitelna a ze ju prijmete s porozumenim._
tzv. uklidnujici odpoved ? a co kdyz mas kable v zemi... taky odpojit pri burke ? Z nich asi nic pravdive nedostane clovek...
Áno. Odpojiť. Bývam tu 5 rokov. A každým rokom sú búrky čoraz silnejšie, resp. Minimalne el.mag.vlny / indukcie.
2x v jednom týždni mi odpalilo dsl port na modemoch... Počas predchádzajúcich rokov sa mi to nestalo ani raz...
Odvtedy som poučený... Buď mať ich zariadenie a len vymeniť.
Alebo kúpiť nový modem napr. z Alzy s okamžitou výmenou.
- Upraveno
Výhoda Terminátoru - konečně má za sítí odpálený port zodpovědnost CETIN a ne uživatel.
Je uplne jedno ci idu kable po stlpoch alebo v zemi...casto je cela trasa v zemi a len kusok je na stlpoch a kedze sa to aj tak pripoji do toho mnohoziloveho kablu tak ta vonkajsia cast je ako antena. U nas v dedine je cele dsl v zemi...3 roky dozadu po burke 3 domy oproti mne vypalene - zasuvka, router, magiobox....Ja oproti nim som jediny wifinar a neodislo mi nic uz roky.
zlaty fttx..
mam nad hrebenem stozar 150cm a na nem 2 paraboly, nikdy sem nevypl nic, ani TV ani koax z ni pri bource jasne ze treba do toho jednou taky jebne... ale zatim dobry. fttx... k tomu se nedoberu nasledujicich 10 let, nikdo to sem nijak nezavede... az bude, prejdu ale nesmi to byt dalkove napajene nejaky ten centralni uzel...
- Upraveno
Mohu požádat o vysvětlení? " nesmi to byt dalkove napajene nejaky ten centralni uzel..."
muzes, ale nevim co mam rict proste aby to nemelo bolesti s napajenim jako rDSLAMy zde propirane.
- Upraveno
kozlicek Vzhledem k tomu že ještě před rokem tu nebylo VDSLko, ADSL jelo reálně 0,1 mbps a za ta léta nikdo z okolních ISPíků nepřišel (a to kromě 200 stálých obyvatel je tu hromada chalupářů), tak si nemyslím že by to bylo tak lukrativní. Dokonce tu není ani LTE a pořádně ani 2G Ale vsadím se že pokud by někdo celou ves vykopal tak z VDSLka přejde dost lidí. Co vím od technika CETINu tak je aktuálně na rDSLAMu připojeno něco přes 50 klientů.
- Upraveno
Na FTTH zas pri burkach a cvakani elektriky budu odchadzat zdroje k PON haraburdam tak ako aj mimo PON. To je ze niek fttx neznamena, ze o siet neni starost...Taktiez to vyzera tak, ze si vela ludi zvyklo na vysoky standart za hranicami moznosti, hlavne financnych...urcite skupina ludi by chcela optiku vsade, aj na chate....
ifivecz Pořídil jsem si Zyxel VMG4005-B50A k nové lince od Vodafone. Nastavil jsem profil PTM profil, routing mód, PPP login (vf:vf), VLAN 802.1p na 0, 802.1q na 848, MTU na 1472, autom. akvizici IP adresy, autom. akvizici DNS, zapnuto NAT, vypnuto Apply as default gateway, vypnuto Fullcone NAT, vypnuto 6RD. Píše, že DSL připojeno (255Mbit Rx, 26Mbit Tx, WAN IP adresa přidělena, oba DNS servery taktéž). Nicméně internetové připojení nefunguje. Nenapadne Vás, kde dělám chybu? Moc děkuji předem za odpověď.
vypnuto Apply as default gateway ?