jcltm mam temer vse od TM, kvuli netu chodit jinam se me moc nesce... dam jim cas do konca prazdnin a pak realne odjedu tam, kde terminator uz je nabizen.

pcwifi Teď jsem to s TMO řešil, dokonce pro firmu, ale Terminátor v nejbližší době nabízet nezačnou. Na rovinu mi řekli že jestli chci Terminátor tak ať jdu jinam.

o 11 dní později

Čau který tedy ten Zyxel má co nejvíce stejný střeva jako Terminátor a má i WiFi? Potřebuji na rychlost 250M, bude v bridge ale chci mít i tu možnost když by bridge nebyl a byl to jako router. Diky

jcltm Da se nekde jednoduse zjistit, kdo vsechno ho (terminator) nabizi?

o 19 dní později

Tak další zkušenost s Terminátorem - přípojka na cca 270 metrech starého vedení, cca půlka v zemi v kolektoru a zbytek ve vzduchu. Za mě velmi slušný výsledek, VDSL2 modem na původní přípojce ukazoval cca 125 mbps attainable rate na downlinku.

Jinak je to 6 měsíců co jsem od nich zařizoval předchozí přípojku a o v4 veřejku zdarma asi moc velký zájem není - za tu dobu je to jenom o cca 150 adres dál, stále ve stejném /24 😉

o 7 dní později

borci, u znamyho uz terminuje terminator ale nema se to rado s Mikrotikem, zkousena i posledni verze RoS.
      konfig je podle :
      /interface vlan add interface=ether1 name=vlan848_ether1 vlan-id=848
      /interface pppoe-client add add-default-route=yes comment=WAN disabled=no interface=vlan848_ether1 max-mru=1480 max-mtu=1480 name=pppoe848_vlan848_ether1 password=365internet use-peer-dns=yes user=365internet

ale fuckuje to :
      pppoe848_vlan848_ether1: initializing...
      pppoe848_vlan848_ether1: waiting for packets...
      pppoe848_vlan848_ether1: connecting...
      pppoe848_vlan848_ether1: terminating... - failed to authenticate ourselves to peer
      pppoe848_vlan848_ether1: disconnected

na 365i tvrdi ze vse ok, od cetinu taky ok, terminator vidi ze ok v siti. Na netu zadny rady na toto, to uz je bezmoc...

pcwifi mám za tím CCR a bez jediného problému
        -add comment="METRONET PPPoE" disabled=no interface=xDSL-NET name=METRONET-vIP
        -add interface=sfp1-wan3 name=xDSL-NET vlan-id=848
        -add disabled=yes interface=sfp1-wan3 name=xDSL-TV vlan-id=835

pcwifi Mám metronet a taky v pohodě. Jen VLAN848, nad tím PPPoE a žádný další kongig (ani user/pass to nevyžaduje). Jedu na 750Gr3 ROSv7.1beta2

Mám za tím pfSense a jinde různé ASUS routery a taky v pohodě.

skandalni 😃 zkusim zitra nejaky blby router a nasekrkne me esi to pujde...

pcwifi tohle je typicky problem s aktivaci na strane ISP. Necht ISP proveri aktivaci a nebo stav na svem RADIUS serveru.

takze mame vinika, neni jim ani Mikrotik ani Asus router, ale Cetin, neco pry nedonastaveneho u nich, potom to zacalo jen jak z praku jak na Asus routeru tak na Mikrotiku. Sem rad ze sem jim delal blazna 2 dny a vypadal jak super lampa, co ani neumi nastavit par hodnot a cisel nekde 😄 no co uz...

lehce k jine casti tematu, u jednoho rDSLamu se objevila instalace pripojky EON, pani jo to vypada jakoby realizovali lokalni napajeni, ocividne je dalkova verze dost problematicka, minimalne v bourkach...

o měsíc později

jcltm Zdravím, tak po 2 měsících jsem znovu napsal cetinu ohledně max rate a řekli mi že by to jelo cca 2 x 36 mb/s a upload 2 x 5,4 mb, takže reálně cca 70/10. Ale metronet, že ne, že 50/5 je max rychlost. Tak nevím, co si o tom myslet...

jcltm právě, že těch 50/5 mam od začátku 🙂
            A zrychlení podle nich už nejde, že 70 mb je hraničních, mi řekli

jesi nahodou neni stovka az od cca 80M vejs co mus dat linka / linky... ja mel taky na single VDSL kolem 70M a proste specifikace na stovku je az od vyssi rychlosti...

Lump200 Normálně jim řekni co ti napsal CETIN a navýší to. Já s tím problém neměl. Nebo další dotaz na CETIN.

pcwifi Na 100 je tuším nad 55 Mbps. Dá se to najít, @zajdee o tom psal na root.cz když se zaváděl bonding.

jcltm je to tusim 56 a vys = sluzba prodavana jako ažStovka. Pokud to tedy zase nezmenili.
                  kazdopadne pokud je dostupnych 35 na jednom paru, tak dvouparova varianta by jit mela, to uz je od 56 docela daleko.

📡 Telekomunikace.cz