Mne byl doporučen terminátor = Zyxel VMG4005-B50A, že by měl mít lepší chip... ale nasazovat ho budu až příští týden, takže zatím nemám zkušenost

kolombo J, funguje nádherně. Já tak nějak pracuju s "klasickým klientem" který nedá skoro 3000 jen za modem a další prachy za router. To už radši k metronetu, kde je k DSL IPv4, IPv6 a terminátor zdarma.

kolombo Ano, nic lepšího na trhu asi není. Ale stále nechápu jaký je problém změnit providera na někoho kdo má Terminátor v ceně, tj. i se zárukou na bouřku.

jcltm Jde o peníze. O2 umí nabídnout 50Mbit DSL linku za 250 Kč - na to se ostatní nedostanou.

Případně u nás ve firmě máme smlouvu s O2 (na mobily) a tím pádem firma proplácí internet na home-office jen v případě DSL od O2.

sidi cena zakladu dobra, ale ty parametry maji horsi. Pripojka za NATem, verejna IPv4 za 254 Kc mesicne, zmrvena IPv6. To mi pak to 50/5 za 349 Kc od T-Mobilu dava mnohem vetsi smysl.

zajdee To víme my, BFU ne a nezajímá ho to - ten jde jen po rychlosti, ceně a bonusech (IPTV, sleva na mobil,...). Obchoďáky mají vycvičený perfektně a vnutit to umí.

zajdee Ale TMO taky neumí Terminátor. A to ani pro firemního zákazníka co jim platí za služby vyšší tisíce měsíčně. Řekli mi to na rovinu - pokud chcete Terminátor, vemte si DSLko od někoho jiného. Dostal jsem k tomu info že Terminátor zatím pouze interně testují. Vzal jsem je za slovo, přípojka už je u Metronetu.

sidi No nedavno me kontaktoval klient, zda mu pojede TV od T-Mobilu, kdyz ma net ode me. Tak jsme o tom hovorili a dostali jsme se k cene. Nabidka byla za 11,- ... Tak jsem mu rikal, ze ta cena je nejaka moc divne nizka a on ze tam ma vic sluzeb, ze mu dali slevu ... Pak jsem z nej vymamil, ze ma u nich 3 cisla a plati cca 5-6k mesicne 😃 tak jsem mu rekl, at neresi TV, ale cenu za telefony. Ze kdyz by mi platil 4k mesicne navic, ze bych mu tu TV klidne dal za 1,- 😆.

rsaf pokud je comtrend, tak nastavit bridge a nechat byt, aktualne lepsi varianta neni, pokud isp neumi terminatora.

Zdravim, právě mi spadla brada. Mam comtrend vr-3026e v2 cca 10 let. Potřebuju něco novějšího před mikrotik a dozvim se že nic lepšího neseženu. Co něco v zahraničí?

samil1976 nejlip ala terminator, zyxel, da se nekde koupit, viz vyse. Patro.cz ho prodava...

samil1976 No řeším to samé - Comtrend VR-3026e v2, starý určitě 8 let, tak 3x do roka se sekne, je na něm prodaná firemní "PROfi" služba 100/10 ale modem je slinkovaný 56/4. Osobní Key Account Manager té firmy se tváří, že to přece musí jet podle smlouvy a že on to zařídí, u PROfi služby že je nějaký lepší servis - obchodník to v pátek zadal jako závadu, do 2 hodin hovor z infolinky aby se domluvili na čase, technik má nastoupit v pondělí v poledne (a již nyní mám jeho jméno i číslo).

rsaf Jo, potvrzuju že tenhle Comtrend V2 není zrovna spolehlivý. Taky ho mám na jedné přípojce. Restart obvykle pomůže ale je to dost otravný.
                    Ale stejně má jednu výhodu - s Argentinou má takový TX power, že pokryje celý RD včetně velké zahrady a docela širokého okolí 😃 Docela jsem se divil když jsem se k tomu krámu s dvěma minianténkama připojil mobilem skrz dvě zdi na 300 metrů v ne zrovna čistém prostředí a ono to kupodivu jelo 😃

ma to stejny streva jako terminator... ale dej si tam co chces...

samil1976 mam to vyzkouseny oproti Huawei DSLAMu v siti CETINu, predpokladam, ze to bude fungovat i oproti Nokii.

samil1976 Pořád se provozuje VDSL2, s profilem 17a (případně 8b na delší vzdálenosti), tak není třeba hledat nic lepšího, pokud teda nejde o profil 35b (pro rychlosti až 250). Comtrend je dost stabilní, reklamace minimální.
                    Zyxel VMG4005 (z běžné distribuce) máme vyzkoušený i s bondingem (na vlastních DSLAMech) a funguje stabilně, ale pokud je potřeba pouze zakončení ethernet (bridge), tak stačí Comtrend nebo ZyXEL VMG1312, ideálně z distribuce operátorů.

📡 Telekomunikace.cz