ef hapi Ahoj, když má CPU 6 kanálů pro RAM, fakt mám osadit 6 modulů? Jaký je předpoklad poklesu výkonu, když osadím jen 2 nebo 3 moduly?
ef pepe26 Ahoj, co ta síťová karta X710 (40GE), jak se tváří v systému když je osazena 4x10SFP+. Náhodou test, jak je na tom MikroTik s touto síťovou kartou jsi nezkoušel?
ef hapi @pepe26 Přes VMWARE ta X710 chodit bude? Ale nemůžu udělat bypass (pokud tomu dobře rozumím). V v7 už podpora bude?
hapi jo, nemůžeš udělat bypass resp. passthrough. To pak předá fyzický hw do virtuálu a ten podporu nemá. V7 by jí mít už nejspíš měla. Pokud ale potřebuješ takový toky na tolik iface tak bych se snažil virtualu vyhnout a když už to jinak nejde tak použít CHR verzi. Celkem levně se dají pořídit 2x duální STGN-I2S od supermicra takže není třeba šaškovat s virtualem a od určitého výrobce existuje i 4portová verze :-)
milant Mám tady tuto konfiguraci, pojede na tom ros bez problémů? Super X11SPW-TF Intel Xeon Silver CLX 4214R 2x Supermicro AOC-STGN-I2S 6x Hynix 8GB DDR4-2666 Díky
milant ještě to nemám koupené, plánuji potom přejít z mikrotiku na 6wind turbo router tak proto ten intel, ale klidně si nechám poradit od zkušenějších
pgb milant kolik to stojí? (Licence na 6wind) Koukal jsem že mají několik různých verzí. Já jsem si chvilku hrál s virtualem od Juniperu, ale ty ceny byly ne zrovna malé za virtuální router. To už mi na místo virtuálního Juniperu dávalo smysl nějaký repasovaný HW stroj. Nakonec to díky nftables a setům v nich dopadlo na debian + nové supermicro.
milant no není to nejlevnější, cena za 5G je 2950 euro a cena za 10G je doplatek 870 euro, ale jsou to list price tak myslim, ze by sli i dolu, kdyz koupis treba na dva routery licence
pgb milant něco podobného jsem našel, ale bylo u toho napsáno annual (roční 🙁 ) tak snad to co máš je jednorázové i s budoucími aktualizacemi Edit: jinak je na tom sympatické že to lze provozovat i na baremetalu, ne jen jako virtualku jako třeba toho Junipera nebo hpe.
milant pgb platis rocne support za 375 euro (nevim jestli se to meni, kdyz mas vyssi licenci), ale libi se mi na tom, ze z toho serveru vymacknou fakt maximum, u toho intelu 4214 rikaji, ze by to melo zvladnout 40G