seppuku Jak říkám: pokud já osobně nemám problém, tak to neznamená, že problém neexistuje! Existuje spousta lidí, co to zažili. To je stejné vymlouvání (byť v opačném gardu), jako že nevadí krádeže a podvody Babiše, protože jiní kradli také.
A také většina flastrů za něco, co porušíš jsou jen papírové. Nikomu jsi neublížil, nikoho jsi často ani neohrozil, natož omezil ... ale jen cifra na radaru byla o 3 km/h vyšší (např. tak u nás funguje úsekové měření, pěkně natvrdo a dokonce i bez obvyklé upozorňovací značky).
Existuje na to pěkný aforismus: když přišli pro komunisty, byl jsem rád, nejsem komunista. Pak přišli pro židy, nevadilo mi to, nejsem žid. Pak pozavírali ty, co porušují dopravní předpisy, nevadilo mi to, neporušuji. No a když přišli pro mě, nikomu to nevadilo, protože už nikdo nezbyl ...
Současný stav se prostě státu hodí. Zničí malé, protože jsou naprd. Podpoří velké, protože to potřebujeme (a oni skoupí ty malé). Sledování lidí se do budoucna také bude hodit. Např. pro hledání teroristů, dětí, pedofilů - kdo by byl proti proboha?