- Upraveno
seppuku zelený mozky a činnost která je naprosto k ničemu
Říkat, že to bylo úplně k ničemu bych si netroufl. Ale procento "k něčemu" bylo poměrně malé. A spočívalo jen ve dvou věcech - alespoň trochu se člověk naučil používat zbraně (v roce 94 byl takový útlum, že to bylo fakt jen trochu). A pochopil, že tvrdá vláda vrchnosti není to, co by do budoucna chtěl ... mě to nasměrovalo do pravičácké náruče (tedy víc, nikdy jsem nebyl levičák).
Např. já měl ještě asi deset let pravidelně sny, jak vojenská správa ztratila moje papíry. Takže z jejich pohledu jsem byl civil a povolali mě znovu. Do té samé posádky, dokonce tam byli ještě i moji bývalí bažanti. Spousta gum si mě pamatovala. Všichni věděli, že jsem tam podruhé. Ale podle rozkazu ne, takže jsem všechno, úplně všechno dělal znovu. Ze začátku jsem to měl několikrát týdně, pak se intervaly trochu prodlužovaly. Ale ještě dnes to tak jednou dvakrát ročně chytnu.
Nemluvě o stravě ... uměli jen knedlíky + uho. Takže jsem děsně přibral a vlastně mi to zůstalo.
Pivo jen Platan, cesta k němu byla dlouhá, přes gumácké sídliště ... střevní produkty byly řídké ještě po dvou letech. A pak kdykoliv jsem si vzpomněl ...